Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
01 16 /15:35

Čiuožimo čempionato skandalas: prabilę organizatoriai savanorės kaltinimus apvertė aukštyn kojom

Antradienį Lietuvos čiuožimo federacijos vadovai surengė spaudos konferenciją, kurioje išdėstė savo versiją apie Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune pabaigą sujaukusį skandalą.

Į spaudos konferenciją atvyko Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis, Čempionato organizacinio komiteto vadovė Justina Fabijonavičienė bei į skandalo epicentrą patekęs Čempionato organizacinio komiteto narys Ervinas Kvitkauskas, kuris iki šiol nebuvo išdėstęs savo pozicijos.

Teigia, kad peržiūrėjo vaizdo įrašus

Pirmiausia Čiuožimo federacijos vadovas pabrėžė, kad nedidelė 12 žmonių komanda sukūrė įspūdingą renginį be valstybės finansinės paramos.

V.Jasutis pareiškė, kad peržiūrėjo vaizdo įrašus, iš kurių matyta, kad prie Kajos Elenos Brilės nebuvo nė pirštu prisiliesta nei organizatorių, nei apsaugos.

„Chronologija buvo labai paprasta ir aiški, ką mes matome iš videoįrašų, kurie paneigia visiškai išsakytas pozicijas, videoįrašuose labai aiškiai matoma, kad prie minėtos merginos nebuvo nė pirštu prisiliesta, nei mūsų komiteto narių, nei apsaugos, nei policijos pareigūnų“, – teigė V.Jasutis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos čiuožimo federacijos vadovas Vytautas Jasutis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Lietuvos čiuožimo federacijos vadovas Vytautas Jasutis

V.Jasučio teigimu, ji pateko ten, kur negalėjo būti, – ant pagrindinės teisėjų pakylos. Anot jo, šią pakylą prižiūrėjo ir už darbą toje zonoje buvo atsakingas E.Kvitkauskas. Jis paprašė merginos išeiti, bet ji atsisakė. V.Jasutis teigė, kad mergina elgėsi iššaukiančiai. Ji esą nenorėjo paklusti nei E.Kvitkausko reikalavimams, nei apsaugai. V.Jasutis teigė nusprendęs atimti iš K.E.Brilės akreditaciją, kai sužinojo, jog ji iškeikė organizacinio komiteto vadovę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius