Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 12

COVID-19 užsikrėtęs Pagėgių meras: „Dėl skiepo galiu ir sirgdamas dirbti“

Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius jau penktadienį grįš į savo kabinetą – tada pasibaigs izoliacijos laikas. COVID-19 užsikrėtęs pasienio savivaldybės vadovas įsitikinęs, kad būtent skiepai lėmė lengvą ligos eigą.
Vaidas Bendaravičius
Vaidas Bendaravičius / Asmeninio archyvo nuotr.

V.Bendaravičius spėjo, kad užsikrėsti galėjo savivaldybėje, kur buvo paplitęs virusas.

„Dvi dienas skaudėjo akis. Jos buvo raudonos ir kamavo jausmas, kad į jas priberta žvyro. Buvo dingęs skonis, atrodė, kad visas maistas lyg kartus, lyg sūrus. Pradingo ir uoslė. Kad ir kiek purškiau kvepalus – nieko negalėjau užuosti“, – pasakojo Pagėgių meras.

Virusas netrukdė dirbti

COVID-19 virusas jam buvo nustatytas spalio 3-iąją. Šeimos nariai, anot mero, neužsikrėtė.

„Aš visada visiems sakiau, kad tai, jog asmuo yra pasiskiepijęs, dar nereiškia, kad jis neužsikrės. Tačiau dabar manau, kad dėl to, jog buvau gavęs vakciną, pajutau tik švelnius viruso simptomus. Juk aplink žinau ir neskiepytų keturiasdešimtmečių, kurie sunkiai serga ligoninėse“, – kalbėjo V.Bendaravičius.

Būdamas izoliacijoje jis sakė ir toliau dirbęs, sprendęs vietos klausimus nuotoliniu būdu.

Šiuo metu Pagėgiuose koronavirusu serga 62 žmonės. Ilgą laiką šioje savivaldybėje padėtis buvo nebloga, tačiau susirgimų ir čia ėmė daugėti. Vieną dieną buvo išaiškintas 21 užsikrėtęs asmuo.

Kaip pasakojo V.Bendaravičius, virusas buvo paplitęs ir mokykloje, darželiuose. Vienas neseniai apskritai buvo uždarytas, kol sirgo auklėtojos.

Skiepijasi vangiai

Pagėgių meras, stebėdamas, kaip Seime aršiai diskutuota dėl galimybės besiskiepijantiems senjorams išmokėti 100 eurų, abejoja tokios priemonės efektyvumu.

Anot jo, galbūt pinigais susigundys vienas kitas pensininkas.

„Įtariu, kad dėl 100 eurų ateis labiau asocialūs asmenys skiepytis. Kitus įtikinti jau beveik neįmanoma. Mes buvome pajungę ir seniūnus, socialinius darbuotojus. Važiavome, kalbėjome. Jau nebežinau, ko besiimti. Žmonės tiek prisiskaitę pasakų, nebegirdi argumentų“, – svarstė V.Bendaravičius.

Pagėgių meras pastebėjo, kad tik galimybių pasas buvo kiek paspartinęs skiepijimąsi. Tačiau dauguma vietos gyventojų teigia, kad jie kokybiškai gali gyventi ir be šio pažymėjimo.

Nedideliame mieste veikia vos kelios kavinės, parduotuvėse šio dokumento nereikia. Pusantrų metų be pramogų gyvenantys pasienio gyventojai ir toliau tikina apsieisiantys be jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius