Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 24

D.Beinoravičius į VDAI vadovus siūlomas nepaisant to, kad pasirodė prasčiau nei konkurentė

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė neatsižvelgė į oficialius atrankos rezultatus – į Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) direktoriaus pareigas pasiūlė prasčiau atrankoje įvertintą kandidatą.
Darijus Beinoravičius / Asmeninio archyvo nuotr.
Darijus Beinoravičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip jau skelbta, ministerija Vyriausybei pasiūlė inspekcijos vadovu skirti Mykolo Romerio universiteto profesorių Darijų Beinoravičių. Ministerijos BNS pateiktais duomenimis, jis atrankoje surinko 6,6 balo.

Tuo metu kita kandidatė – šiuo metu VDAI laikinai vadovaujanti Dijana Šinkūnienė – buvo įvertinta 8,6 balo.

Ministrės patarėja Rita Grumadaitė aiškina, kad D.Šinkūnienei kelią į nuolatinės vadovės pareigas užkirto skundai dėl VDAI veiklos.

„Teisingumo ministrė M.Vainiutė neteikė D.Šinkūnienės kandidatūros į VDAI direktoriaus pareigas, nes Vyriausybės kanceliarija ir Teisingumo ministerija iš VDAI darbuotojų yra gavę skundų ir tarnybinių pranešimų dėl VDAI veiklos, kuriai pastaruoju metu vadovavo D.Šinkūnienė. Šie pranešimai dar tikrinami. Todėl Vyriausybei buvo teikiama antrą vietą užėmusio pretendento kandidatūra“, – aiškino R.Grumadaitė.

Ji nurodė, kad kandidatus vertinusiai komisijai, kurį skyrė minėtus balus, vadovavo ministerijos Teisinių institucijų departamento direktoriaus pavaduotoja Asta Godienė. Komisiją buvo sudariusi pati ministrė.

„Prof. D.Beinoravičiaus atitinka kvalifikacinius reikalavimus, keliamus pretendentams į VDAI direktoriaus pareigas. Todėl jam ir buvo leista dalyvauti atrankoje. Jis yra Lietuvos mokslo tarybos narys, ekspertas, buvo mokslo darbų asmens duomenų apsaugos srityje vadovas“, – pažymėjo R.Grumadaitė.

Ministrės patarėja aiškina, kad D.Šinkūnienei kelią į nuolatinės vadovės pareigas užkirto skundai dėl VDAI veiklos.

Pagal ministerijos parengą Vyriausybės nutarimo projektą D.Beinoravičius į pareigas būtų skirtas penkerių metų kadencijai.

42-ejų D.Benoravičius pakeistų pavasarį iš pareigų pasitraukusį ilgametį inspekcijos vadovą Algirdą Kunčiną. D.Beinoravičius BNS šią savaitę sakė, kad buvusi jo kolegė, dabar teisingumo ministre dirbanti M.Vainiutė jį tikriausiai pasirinko dėl jo įsigilinimo į asmens duomenų apsaugos sritį ir kitų dalykinių savybių.

„Matyt, dėl bendrų organizacinių savybių, mokslinių ir panašiai. Man gal nekuklu būtų apie tai kalbėti (...). Aš keliems doktorantams vadovauju duomenų apsaugos srityje, esu doktorantūros tarybose buvęs toje kryptyje, žinau šitą sritį“, – teigė D.Beinoravičius.

Šiuo metu D.Beinoravičius yra Viešosios teisės instituto profesorius, anksčiau yra vadovavęs Teisės filosofijos ir istorijos katedrai.

Šiuo metu D.Beinoravičius yra Viešosios teisės instituto profesorius, anksčiau yra vadovavęs Teisės filosofijos ir istorijos katedrai.

„Aš buvau Teisės filosofijos ir istorijos katedros vedėjas, o M.Vainiutė buvo Konstitucinės teisės katedros vedėja, tai mes buvome kolegos, ji mane pažįsta, žino mano savybes, gebėjimus (...). Yra sunkiau skirti žmogų, kai jo nepažįsti, negali už jį garantuoti, tuo požiūriu turbūt nieko blogo, kad pažįsta“, – svarstė profesorius.

D.Beinoravičius kartu su M.Vainiute yra dirbęs ir dabar jau kadenciją baigusio Valdo Adamkaus patarėjų komandoje.

Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovas yra atskaitingas Vyriausybei ir teisingumo ministrui. Šį valstybės pareigūną į pareigas priima ir atleidžia Vyriausybė.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija užtikrina asmenų teisę į privatumą tvarkant asmens duomenis, organizuoja duomenų valdytojų priežiūrą, rengia ir derina teisės aktus bei rūpinasi tarptautinių įsipareigojimų, susijusių su asmens duomenų apsauga, vykdymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius