Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 07

D.Grybauskaitė apdovanota už paramą Ukrainos žmonėms

Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei penktadienį Kijeve įteiktas pilietinės visuomenės apdovanojimas už nuolatinę paramą Ukrainos žmonėms, skelbia Prezidentūra. Atsiimdama apdovanojimą D.Grybauskaitė teigė suprantanti, kad Ukraina kovoja ir už Lietuvos bei visos Europos saugumą, todėl Lietuva padeda Ukrainai, gina jos interesus Vakaruose.
Dalia Grybauskaitė apdovanota už paramą Ukrainos žmonėms
Dalia Grybauskaitė apdovanota už paramą Ukrainos žmonėms / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

„Lietuva teikia ne tik valstybinę politinę, karinę, humanitarinę paramą – Lietuvos žmonių ir nevyriausybinių organizacijų iniciatyva yra surinkta ir nugabenta daugybė paramos medikamentais, medicinine įranga ir finansinėmis lėšomis“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Jau kelerius metus vyksta Jono Ohmano paramos akcija „Mėlyna ir geltona“, per ją surinkta pagalbos už daugiau nei pusę milijono eurų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė, Jonas Ohmanas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė, Jonas Ohmanas

Apdovanojimo iniciatorė – nevyriausybinė organizacija „Pergalės sparnai“. Organizacija teikia medicininę pagalbą fronte kariaujantiems šalies kariams ir jų vaikams bei humanitarinę pagalbą Rytų Ukrainos regionų gyventojams, padeda integruotis į visuomenę neįgaliais tapusiems sužeistiems kariams.

Šis apdovanojimas įsteigtas dar 2017 metais. Jo tikslas – pagerbti drąsias, iniciatyvias ir aktyvias moteris. Jis paprastai teikiamas moterims, kurios gina Ukrainos laisvę ir nepriklausomybę, vykdo socialinę ar humanitarinę veiklą.

Šiuo apdovanojimu apdovanota apie 500 asmenų ir organizacijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius