Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 17

D.Grybauskaitė birželį tikisi politinio sutarimo dėl sinchronizacijos

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė tikisi, kad birželį keturioms valstybėms ir Europos Sąjungai (ES) pavyks pasiekti politinį sutarimą dėl Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizacijos su kontinentine Europa.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Turime sutarimą su Lenkijos puse dėl sinchronizacijos projekto, kurį tikimės, kad bus galima pasirašyti tarp penkių šalių jau birželio mėnesį Briuselyje. Tai yra trys Baltijos šalys, Lenkija ir Europos Komisija“, – spaudos konferencijoje po dvišalio susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda kalbėjo D.Grybauskaitė.

Anot jos, birželio mėnesį pasirašytas susitarimas leistų užsitikrinti ES finansavimą dar iš 2014–2020 metų bendrijos biudžeto.

Baltijos šalys nori per artimiausią dešimtmetį savo tinklus atjungti nuo posovietinės energetinės sistemos ir sinchronizuoti su Europos elektros sistema. Taip tikimasi sumažinti priklausomybę nuo Rusijos.

Sinchronizuoti elektros tinklus su žemyninės Europos tinklais Lietuva planuoja iki 2025 metų. Lietuvai yra svarbi Lenkijos parama, siekiant sinchronizuoti elektros tinklus su Vakarų Europa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius