Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 07

D.Kedį palaikantieji drąsūs tik virtualiai

Trečiadienio popietę Vilniuje ir Kaune šalia prokuratūrų ketinta organizuoti dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio palaikomąsias akcijas, tačiau jos neįvyko.
D.Kedys socialiniame tinkle.
D.Kedys socialiniame tinkle. / 15min.lt nuotr.

Apie planuojamas protesto akcijas D.Kedžio palaikytojai skelbė viename socialiniame tinkle. Žinute pranešta, kad akcija vyks Vilniuje, prie Lietuvos generalinės prokuratūros pastato, vėliau žurnalistus pasiekė informacija, jog panaši akcija gali būti organizuojama ir Kaune.

„D.Kedį palaikantieji raginami su savimi atsinešti žaislų ir uždegti žvakutes“, – rašoma žinutėje.  Minėtame socialiniame tinkle galima rasti ir pakoreguotą D.Kedžio nuotrauką, kurios fone matyti Lietuvos trispalvė, o šalia užrašyta: „Mano teisingumas.“

D.Kedį palaikantieji raginami su savimi atsinešti žaislų ir uždegti žvakutes, – rašė akcijos organizatoriai.Tiek Kaune, tiek Vilniuje trečiadienio popietę lynojo. Tačiau nurodytą valandą nei prie Generalinės prokuratūros pastato, nei prie Kauno prokuratūros, nei prie Kauno apygardos teismo (čia dirbo nužudytasis teisėjas Jonas Furmanavičius) nepasirodė nė vienas D.Kedžio palaikytojas – tik žurnalistai bei fotografai. Kaune, prie prokuratūros pastato Laisvės alėjoje, su žurnalistais lūkuriavo ir buvęs Kauno meras, šiuo metu taksistu dirbantis Vytautas Šustauskas.

Beje, nurodytu laiku prie Kauno apygardos teismo buvo trumpam privažiavęs policijos ekipažas, tačiau pamatę, jog akcija nevyksta, o ir žurnalistai skirstosi, pareigūnai išvažiavo.

15min.lt primena, jog tyrimą dėl dviejų pirmadienį Kaune įvykdytų J.Furmanavičiaus bei D.Kedžio buvusios sugyventinės sesers Violetos Naruševičienės žmogžudysčių atliekantys pareigūnai prašo visuomenės pagalbos ieškant įtariamojo D.Kedžio. Pareigūnai teigia visuomenės pagalbos nesulaukiantys.

Tuo tarpu straipsniuose apie D.Kedį netrūksta jo galimai atliktus veiksmus suprantančių ir jį palaikančių žmonių komentarų.

Viename interneto socialiniame tinkle D.Kedį palaikantys žmonės sukūrė specialų puslapį, prie jo „gerbėjų“ trečiadienio popietę yra prisijungę daugiau nei 650 socialinio tinklo vartotojų.

Be to, viename internetiniame tinklalapyje keliama versija, esą D.Kedys yra negyvas, o jį nužudė tie patys asmenys, kurie įvykdė dvi minėtas žmogžudystes pirmadienį. Esą nužudę D.Kedį ir paslėpę jo kūną, nusikaltėliai panaudojo jo turėtą ginklą kaip falsifikuotą įkaltį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius