-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 30

Dainos Bosas konfliktą su uostamiesčio medike narplioja teismas

Klaipėdos apylinkės teismas pradėjo nagrinėti administracinę bylą, kurioje gydytoja Margarita Jadvyga Malukienė kaltinama neteisėta veikla. Medikė, neturėdama atsakingų institucijų leidimo, teikė sveikatos priežiūros paslaugas. Yla iš maišo išlindo po to, kai medikė Dainos Bosas paauglei dukrai suleido priešvėžinę vakciną „Silgard“, o D.Bosas pradėjo aiškintis, ar jos vaikui iš tiesų suleista ta vakcina, už kurią sumokėta 120 eurų.
Daina Bosas
Daina Bosas / L.Sėlenienės nuotr.

Bylos duomenimis, Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos sprendimu gydytojos M.J.Malukienės kabinetas turėjo būti uždarytas dar kovo pradžioje. Gydytojos vadovaujamoje UAB „Imunoprofilaktikos tarnyba“ buvo nustatyta šiurkščių teisės aktų reikalavimų pažeidimų. Tačiau savo veiklos medikė nenutraukė.

Neturėdama leidimo kovo 14 d. ji paskiepijo ir  15-etę D.Bosas dukrą. Tačiau moteriai kilo įtarimas, kad jos atžalai buvo suleista ne vakcina nuo gimdos kaklelio vėžio. Įtarimus pakurstė gydytojos veiksmai po skiepo.

„Gydytoja nedavė man dėžutės nuo vakcinos, tikindama, kad ją su instrukcija atidavė pasiskaityti kitai pacientei. Kai, pasitarusi su mama, sugrįžau pasiimti bent jau panaudoto švirkšto, gydytojos kabinetas buvo uždarytas, o ji pati neatsakė į telefono skambučius“, – teisme piktinosi D.Bosas.

M.J.Malukienė tikina paauglei D.Bosas dukrai suleidusi tinkamą vakciną ir kaltinimus jai neigia. Tačiau prisipažįsta pacientus kurį laiką iš tiesų skiepijusi neturėdama tam teisės.

„Juridiškai aš nusikaltau ir prašau mane nubausti mažiausia bauda. Taip dariau iš nesupratimo, norėdama padėti žmonėms, kad jie nepradelstų skiepų termino ir galėtų laiku išvykti į užsienio šalis, kur tie skiepai yra privalomi“, – nuogąstavo kaltinama gydytoja.

L.Sėlenienės nuotr. /Skiepų skandalo teismas
L.Sėlenienės nuotr. /Gydytoja J.M.Malukienė

Jei bus įrodyta gydytojos kaltė, jai gresia nuo 579 iki 1158 eurų bauda. D. Bosas dar reikalauja  apmokėti jos bylinėjimosi išlaidas – 975 eurus.

Ar gydytoja D.Bosas dukrai tikrai suleido priešvėžinę vakciną, aiškinamasi kitame ikiteisminiame tyrime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius