Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 22 /19:31

Daivą Gineikaitę per apklausą STT tyrinėjo ir medikai

Nacionalinės žemės tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė antradienį atvyko į apklausą Specialiųjų tyrimų tarnyboje, kuri tiria įtarimus, kad po avarijos galėjo būti bandoma nuslėpti jos girtumą.

Prieš apklausą ji su žiniasklaida nebendravo.

Anot STT atstovo spaudai Ruslano Golubovo, NŽT vadovė apklausta kaip specialioji liudytoja atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo siekiant nuslėpti galimą šios valstybės tarnautojos girtumo eismo įvykio metu faktą.

Jis taip pat patvirtino, kad pirmadienį kaip liudytojai buvo apklausti kai kurie Kauno klinikinės ligoninės medikai, jiems įtarimai nepareikšti.

BNS žiniomis, po kelių valandų vykusios apklausos antradienio vakarą į STT atvyko medikai, kurie tikrino, ar D.Gineikaitei nebuvo imti papildomi kraujo mėginiai, statyta lašelinė.

Apie STT atliekamą ikiteisminį tyrimą informuota Žemės ūkio ministerija, kuriai yra pavaldi NŽT.

Pradėję šį tyrimą, pirmadienį STT pareigūnai atliko asmenų, žinančių šio įvykio aplinkybes, apklausas. Taip pat iš VšĮ Kauno klinikinės ligoninės buvo paimti tyrimui reikšmingi dokumentai.

Policija teigia, kad neblaivi D.Gineikaitė šeštadienį Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas – 1,66 promilės.

Kiek anksčiau antradienį sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS patvirtino, kad po avarijos papildomas kraujo tyrimas girtumui nustatyti buvo atliktas Kauno klinikinėje ligoninėje, čia teisėsauga vėliau atliko dokumentų poėmius.

D.Gineikaitė pirmadienį išėjo neapmokamų atostogų. Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės teigimu, pareigūnė neigė vairavusi neblaivi.

Kauno klinikinėje ligoninėje antradienį pradėtas ir vidinis patikrinimas.

„Direktorius nusprendė ištirti situaciją viduje – kaip kas buvo iš tikrųjų. Siekiame išsiaiškinti, kas iš viso atsitiko, kas buvo – pasiaiškinti patiems sau aplinkybes. Mums patiems netikėtas buvo tas vizitas, todėl bandome susidėlioti detales“, – BNS antradienio vakarą sakė ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar darbuotojai tinkamai atliko savo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius