Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 22 /17:21

Daivis Zabulionis vėl be darbo: dar kartą atleistas iš Automobilių kelių direkcijos

Iš pareigų vakar atleistas Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos (LAKD) direktoriaus pavaduotojas Daivis Zabulionis.
Daivis Zabulionis
Daivis Zabulionis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susisiekimo ministerija praneša, kad galimą tarnybinį nusižengimą LAKD tyrusi komisija pripažino, kad D.Zabulionis šiurkščiai nusižengė valstybės tarnautojo pareigoms ir valstybės tarnautojo etikos principams, diskreditavo valstybės tarnybą, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, todėl negali būti laikomas turinčiu nepriekaištinga reputaciją.

Teismo į pareigas grąžinto LAKD direktoriaus pavaduotojo veiklą papildomai tyrusi komisija konstatavo, kad D.Zabulionio tyčinės veikos susijusios su svarbiomis biudžetinės įstaigos veiklos sritimis – viešaisiais pirkimais ir racionaliu valstybės lėšų naudojimu.

„Korupcijos apraiškos gali turėti įvairias ir, dažnai, ciniškas formas. Pasitikėjimas valstybe griaunamas tada, kai diskredituojamas pats tarnavimo valstybei principas. Nepriekaištinga reputacija būtina organizacijoje, skirstančioje pusę milijardo eurų“, – sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rokas Masiulis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rokas Masiulis

D.Zabulionis pernai kovą atleistas iš LAKD direktoriaus pavaduotojo pareigų dėl neskaidrių ryšių su koncerno „MG Baltic“ ir bendrovės „Kauno tiltai“ vadovais. Į pareigas D.Zabulionis grąžintas šių metų kovo pradžioje Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimu. Po šio teismo sprendimo LAKD buvo pradėtas papildomas tyrimas.

Neapsisprendė ar skųs sprendimą

Iš Automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojo pareigų antrą kartą atleistas Daivis Zabulionis dar neapsisprendė, ar skųsis teismui. Pirmąjį jo atleidimą teismas buvo pripažinęs neteisėtu.

„Ne, tikrai nesvarsčiau (ar skųsti – BNS), reikia nusiraminti, susitvarkyti, tada bus galima spręsti“, – BNS sakė D.Zabulionis.

Susisiekimo ministerijos teigimu, galimą tarnybinį nusižengimą tyrusi Kelių direkcijos komisija nustatė, jog D.Zabulionis šiurkščiai nusižengė valstybės tarnautojo pareigoms ir valstybės tarnautojo etikos principams, diskreditavo valstybės tarnybą ir pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Konkrečių pažeidimų ministerija neįvardino. D.Zabulionis BNS teigė, kad buvo supažindintas su komisijos išvadomis, tačiau jų taip pat nedetalizavo.

„Šito aš jums nepasakysiu. Aš sergu, guliu lovoje ir man sunku atsikelti“, – kalbėjo D. Zabulionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius