Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 20

Daivos Gineikaitės kraujo tyrimai: vienas „girtas“, vienas „blaivas“ – ir abu to paties žmogaus

Buvusiai Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovei teisme aiškinantis dėl policijos jai nustatyto girtumo eismo įvykio metu, atskirą tyrimą tęsia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). O jo rezultatai stiprina įtarimus, jog staigus D.Gineikaitės išblaivėjimas Kauno ligoninėje galėjo būti sufabrikuotas.
Daiva Gineikaitė Kauno teisme
Daiva Gineikaitė Kauno teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šio tyrimo eigoje STT jau skelbė, kad rasti du kraujo mėginiai su D.Gineikaitės vardu. Viename – vidutinį girtumo laipsnį rodantis alkoholio kiekis. Kitame – nulis promilių. Tęsdami tyrimą, STT pareigūnai paprašė papildomos ekspertizės, kad būtų nustatyta, ar abu kraujo mėginius tikrai davė buvusi NŽT vadovė.

Gavę ekspertizės išvadas, STT tyrėjai turi atsakyti į naują klausimą – kaip du kraujo mėginiai, oficialiai paimti tuo pačiu laiku, galėjo rodyti priešingus rezultatus. Mat ekspertizė parodė, kad abiejuose mėginiuose yra to paties žmogaus kraujas.

„Mūsų žiniomis, tikrai nėra jokių abejonių, kad ten yra jos kraujas – ir vienas, ir kitas“, – 15min sakė STT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Ruslanas Golubovas.

Dėl įtarimų, jog D.Gineikaitės kraujo tyrimą buvo bandoma suklastoti, STT kaip specialųjį liudytoją apklausė Kauno klinikinės ligoninės direktorių Gediminą Abeciūną, kuriam iškart po avarijos skambino D.Gineikaitė. Taip pat apklaustas jo pavaduotojas Kastytis Grigonis, laikinai einantis pareigas Kauno klinikinės ligoninės Priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyriaus vedėjas gydytojas Artūras Šulnius, D.Gineikaitės kraujo paėmusi medicinos sesuo.

Trečiadienį, alkotesterio parodymus aiškindama teisme, D.Gineikaitė tvirtino, esą juos iškraipė netrukus iki tyrimo vartotas burnos skalavimo skystis „Listerine“. Šio skysčio pėdsakų D.Gineikaitės kraujo mėginiuose ekspertai neieškojo.

„Čia, matyt, reikia kažkokios papildomos ekspertizės“, – pusiau juokais sakė R.Golubovas.

Primename, jog pernai gruodį padaryta avarija Kaune D.Gineikaitei kainavo NŽT vadovės kėdę. Policijai nustačius vidutinį aukštos valdininkės girtumą, ji žemės ūkio ministrei pareiškė buvusi visiškai blaivi – esą tai įrodė ir kraujo tyrimas, kuris, kaip paaiškėjo, tuo metu dar nebuvo padarytas. Iš pradžių nutarta laikinai sustabdyti jos įgaliojimus. Tačiau netrukus po to, kai STT pradėjo tyrimą dėl galimo mėginimo suklastoti D.Gineikaitės kraujo tyrimus, NŽT vadovė nutarė trauktis iš posto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius