Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 19 /15:32

Dalia Grybauskaitė atleido energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pasirašė energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus atleidimo dekretą. Jis iš pareigų atleidžiamas nuo pirmadienio.
Jaroslavas Neverovičius
Jaroslavas Neverovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prezidentūra pranešė, kad laikinai – iki rugsėjo 7 dienos, energetikos ministro pareigose dirbs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, o nuo rugsėjo 8 dienos iki naujo ministro paskyrimo – ūkio ministras Evaldas Gustas.

D.Grybauskaitė pasirašė dekretą, atsižvelgdama į premjero Algirdo Butkevičiaus teikimą pašalinti J.Neverovičių iš pareigų.

A.Butkevičius pareiškė, kad J.Neverovičių nori atstatydinti, nes šis energetikos viceministre nuo pirmadienio paskyrė valdančiųjų kritikos sulaukusią Renatą Cytacką

A.Butkevičius šalies prezidentei teikimą dėl J.Neverovičiaus išsiuntė antradienį. Jis pirmadienį pareiškė, kad J.Neverovičių nori atstatydinti, nes šis energetikos viceministre nuo pirmadienio paskyrė valdančiųjų kritikos sulaukusią Renatą Cytacką. Pasak A.Butkevičiaus, energetikos ministras praėjusį ketvirtadienį buvo įspėtas, kad bus atstatydintas, jeigu paskirs R.Cytacką.

A.Butkevičius teigė, kad J. Neverovičius vykdė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos nurodymą paskirti R.Cytacką, tačiau nesilaikė valdančiųjų koalicijos susitarimo, kad visus viceministrus prieš tai turi patvirtinti pats premjeras.

R.Cytacka buvo vienintelė viceministrė, nepaklususi valdančiųjų susitarimui ir iki liepos 11 dienos neatsistatydinusi. Ji tai padarė vėliau – J. Neverovičius R.Cytacką iš einamų pareigų jai pačiai prašant atleido liepos 15 dieną.

A.Butkevičius ne kartą priekaištavo energetikos ministrui dėl R.Cytackos elgesio – ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

Atsinaujinančių energijos išteklių plėtros ir šilumos ūkio plėtros bei energijos išteklių vartojimo efektyvumo didinimo politikos įgyvendinimo klausimus kuravusi R.Cytacka darbą Energetikos ministerijoje pradėjo 2012 metų gruodžio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius