Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 10 06

Dalia Grybauskaitė: džiaugiuosi, kad Gruzija išlaikė demokratijos egzaminą

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštadienį pareiškė, kad sąžiningai parlamento rinkimus surengusi Gruzija išlaikė demokratijos egzaminą.
Parlamento rinkimai Gruzijoje
Parlamento rinkimai Gruzijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalies vadovė sakė tikinti, kad valdžią perėmusi opozicija ir pralaimėję prezidento Michailo Saakašvilio sąjungininkai sugebės susitarti ir dirbti Gruzijos žmonių naudai.

„Džiaugiuosi, kad Gruzija išlaikė demokratijos egzaminą, taip įvertino šiuos rinkimus ir ESBO stebėtojai. Galiu tik pasveikinti tautą, kuri sugebėjo demokratiniu keliu, taikingu keliu perrinkti valdžią“, – viešėdama Ignalinos rajone BNS sakė prezidentė.

„Labai tikiuosi, kad tiek pozicija, tiek opozicija sugebės parodyti tokią pačią politinę kultūrą, kaip parodė Gruzijos žmonės, kad sugebės susitarti ir dirbti Gruzijos žmonių naudai“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Pirmadienį surengtus Gruzijos parlamento rinkimus laimėjo milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio vadovaujama koalicija. Jo aljansas „Gruzijos svajonė“ įveikė valdančiąją partiją, vadovaujamą ištikimo Vakarų sąjungininko M.Saakašvilio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius