Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 14 /12:58

Dalia Grybauskaitė į generalinius prokurorus teikia Ukmergės teisėją Evaldą Pašilį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimui teikia trečią kandidatą į generalinius prokurorus – į šias pareigas siūlomas Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjas 42 metų Evaldas Pašilis.
Teismas
Teismas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kandidatas yra teisininkas profesionalas, turintis ikiteisminio tyrimo pareigūno, teisėjo darbo ir vadovaujamo darbo patirties“, – teigiama pirmadienį išplatintame prezidentūros pranešime.

E.Pašilis turi 15 metų teisėjo darbo patirtį, savo karjerą jis pradėjo 1999 metais Ukmergėje. 2007–2012 metais buvo šio teismo pirmininkas.

„Prieš kelias savaites Evaldas Pašilis Pretendentų į teisėjus atrankos komisijos vienbalsiai pripažintas vienu tinkamiausių Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo pareigoms eiti. Atrankos komisija Evaldą Pašilį apibūdina kaip pasižymintį gerais administravimo įgūdžiais, aukšta profesine kultūra, komunikabilų, atsakingą, pareigingą ir taktišką, visose situacijose išliekantį objektyvų ir sąžiningą, siekiantį aukštų profesinių standartų“, – teigiama prezidentūros pranešime.

Kandidatas teisininko kvalifikaciją įgijo Lietuvos policijos akademijoje ir Vilniaus universitete, dirbo Ukmergės rajono policijos komisariate Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos jaunesniuoju inspektoriumi, taip pat Mokesčių policijos departamento Vilniaus apskrities skyriuje Kvotos ir operatyvinės veiklos tarnybos inspektoriumi.

Anot pranešimo, 42 metų teisininkas nuolat kelia profesinę kvalifikaciją – mokymuose Ispanijoje, Vokietijoje, Liuksemburge, taip pat yra dalyvavęs teismų pirmininkų kvalifikacijos kėlimo programose.

Seimas jau yra atmetęs du valstybės vadovės kandidatus į generalinius prokurorus. Spalio mėnesio pradžioje parlamentarai nepritarė siūlymui generaline prokurore skirti Kaišiadorių apylinkės teismo pirmininkę Editą Dambrauskienę. Vasarą atmesta Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūra. Nepaskyrus vadovo, laikinai prokuratūrai toliau vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius