Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 09

Mokyklų tinklo reforma: dalis savivaldybių stoja piestu prieš

Kai kurios savivaldybės priešinasi Vyriausybės patvirtintai mokyklų tinklo reformai ir nesupranta, kodėl reikia pertvarkyti gerai veikiančias gimnazijas. Pasak jų, pokyčiai atneš ne naudos, o žalos – dalis mokinių praras motyvaciją mokytis, neliks laiko užklasinei veiklai, suprastės ugdymo kokybė, gyventojai nenorės kurtis regionuose, migruos.
Rugsėjo 1-oji Kaune
Rugsėjo 1-oji Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiomis dienomis į prezidentūrą, Seimą, Vyriausybę, Seimo frakcijas išsiųstas raštas, kuriame išsakoma vieninga Telšių apskrities vadovų pozicija dėl švietimo reformos, 15min teigė Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis.

„Merų, savivaldybių, švietimo skyrių vadovų pozicija yra vienoda – nutarimas turi būti pakeistas, nes numatoma dirbtinai didinti mokinių skaičių trečiose gimnazijų klasėse iki 31 vaiko“, – sakė A.Klišonis.

Prognozuoja, kad Plungės rajone neliks trijų mokyklų

Anot jo, merai paskaičiavo, kad vien Telšių apskrityje, pagal dabartines prognozes, neliktų 8 mokyklų.

Kai kur, kaip pavyzdžiui Varniuose, tektų uždaryti mokyklą tik dėl to, kad į trečią gimnazijos klasę susirinktų tik 30 mokinių, o ne 31.

Plungės rajone neseniai dėl mokinių skaičiaus mažėjimo buvo uždarytos Platelių miestelio mokyklos gimnazinės klasės. Skaičiuojama, kad Vyriausybės nutarimo įgyvendinimas galėtų kainuotų dar trijų mokyklų likimą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Klišonis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Klišonis

„Visame rajone liktų tik viena gimnazija – Plungės „Saulės“. Ką tai reikštų kaimo vaikui? Tai, kad jis turėtų keltis 2,5 valandos anksčiau, tam kad pasiektų mokyklą, kuri būtų tikrai toliau nei už 30 kilometrų. Šiam vaikui būtų eliminuojama galimybė tobulėti ir lankyti muzikos ar sporto mokyklą vien dėl to, kad neliktų laiko“, – dėstė A.Klišonis.

Dabartiniais skaičiavimais, Plungės rajone neliktų vyresnių klasių Kuliuose, Žemaičių Kalvarijoje, kyla klausimų dėl Alsėdžių. Į šias mokyklas atvykdavo vaikų ir iš Skuodo rajono.

„Mūsų rajone vystosi pramonė, planuojamos investicijos, tačiau gresia tapti antruoju Didžiasaliu tik dėl to, kad nebus galimybių kurtis jaunoms šeimoms“, – teigė Plungės meras.

Paklaustas dėl galimybės vaikams apsistoti bendrabutyje, jis tik nusijuokė – tokių galimybių iš kaimų atvažiuojantiems vaikams nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius