-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 09

Dalis Seimo narių siūlo inicijuoti apkaltą M.Majauskui

Grupė Seimo narių siūlo inicijuoti apkaltą konservatoriui Mykolui Majauskui, sulaukusiam visuomenės dėmesio dėl galimai nederamo seksualinio elgesio. 
Mykolas Majauskas
Mykolas Majauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seime antradienį registruotas nutarimo projektas, kuriuo siūloma sudaryti komisiją politiko elgesiui ištirti.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Stasys Jakeliūnas teigė, kad galimą pagrindą apkaltai suteikia kovo mėnesį pasirodę liudijimai dėl galimai nederamo M.Majausko elgesio, taip pat šio politiko kreipimasis į prokurorus, bei galima reputacinė žala Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijai, kurios pirmininku anksčiau buvo, o dabar narys yra M.Majauskas.

„Kovo mėnesį pasirodė liudijimai, ir jų ne vienas, tiek merginos, kuri galimai patyrė tą priekabiavimą, tiek kitų ir Seimo narių, ir merginų liudijimai ir M.Majausko pozicijos keitimas (...) Tai liudija, kad tie įvykiai, tikėtina, kad buvo prieš kelis metus. (...) Naudojimas prokuratūros ir teisminių institucijų bendrąja prasme siekiant spausti merginas ir jas nutildyti ir diskreditavimas minėtos komisijos misijos ir tuo pačiu Seimo, yra galimi pagrindai apkaltai, jeigu dėl komisijos bus nubalsuota Seime kitą savaitę“, –BNS sakė S.Jakeliūnas.

Pasak jo, iniciatyvą remia daugiau kaip 40 Seimo narių, o komisija, jeigu jos sudarymui būtų pritarta, tyrimą turėtų baigti iki kovo 1 dienos.

BNS su M.Majausku antradienio vakarą nepavyko susisiekti.

Portalas delfi.lt skelbia, kad konservatorius kaltinimus jam vadina absurdiškais ir prasilenkiančiais su realybe.

„Vertinu tai kaip pono S.Jakeliūno keršto akciją už mano aktyvią veiklą Biudžeto ir finansų komitete. Tokie metodai tikrai neišgąsdins ir kritikos „valstiečių“ antikonstituciniams sprendimams nesustabdys“, – portalas cituoja M.Majauską.

Vilniaus prokuratūra vasarą sustabdė ikiteisminį tyrimą dėl galimo šmeižimo M.Majausko atžvilgiu.

Ikiteisminis tyrimas sustabdytas „Info TV“ televizijai atsisakius atskleisti tapatybę merginos, pateikusios informaciją apie Seimo narį.

Tyrimas buvo pradėtas gavus M.Majausko pareiškimą dėl žinių laidoje „Info diena“ pateiktų anoniminės merginos pasakojimų.

Ji teigė, kad M.Majauskas praeityje vartojo alkoholį su moksleivėmis, jaunomis merginomis, nuolat dalyvaudavo vakarėliuose, siekdamas atsivesti jas į savo butą bei atlikti nederamus seksualinio pobūdžio veiksmus.

Pareiškime M.Majauskas nurodė, tokie teiginiai yra melagingi ir jį šmeižiantys.

Anksčiau teisėsauga dėl paties M.Majausko elgesio nusprendė tyrimo nepradėti, nes nenustatė tarnybinio ar kitokio priklausomumo tarp M.Majausko ir redakcijai duomenis pateikusios merginos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius