-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 05

Dalis „tvarkiečių“ siekia nuversti R.Žemaitaitį

Dalis „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovų siekia nuversti partijos pirmininką Remigijų Žemaitaitį. Seimo narys Petras Gražulis sako, kad partijos tarybos posėdį šaukia trečdalis jos narių.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot jo, prieš tris savaites vykusiame tarybos posėdyje nebuvo leista balsuoti dėl esminių klausimų – keisti savivaldos rinkimų koordinatorius, patvirtinti naujus kelių skyrių pirmininkus, spręsti dėl paties P.Gražulio narystės.

R.Žemaitaitis iniciatyvą vadina tuščia, nes, jo žiniomis, nesusirinks kvorumas.

„Daugiau nei trečdalis tarybos narių surinko parašus, papildė darbotvarkę ir šį sekmadienį Šiauliuose ruošia neeilinį tarybos posėdį (...). Klausimai – dėl koordinacinių tarybų pirmininkų patvirtinimo, dėl mano narystės, t.y. Drausmės komisijos išvadų pristatymų, dėl skyrių pirmininkų teisėtumo pripažinimo, dėl kandidato į prezidentus iškėlimo, dėl kandidato į partijos pirmininkus“, – aiškino P.Gražulis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Petras Gražulis

Anot jo, tarybai siūloma, kad partijos pirmininku ir kandidatu į prezidentus būtų tvirtinamas Rolandas Paksas.

P.Gražulis tikino, kad Konstitucijos pataisos, kurios galėtų suteikti galimybę kandidatuoti į prezidentus priesaiką sulaužiusį R.Paksą, planuojamos svarstyti jau antrajame Seimo rudens sesijos posėdyje kitą savaitę.

„Kelsime prezidentą Paksą, rinksime parašus žmonių, jei nebus leista – net kvestionuosime prezidento rinkimų teisėtumą“, – dėstė P.Gražulis.

R.Žemaitaitis tikino, kad partijos visuotinis susirinkimas šaukiamas rugsėjo pabaigoje. Jo nuomone, sušauktas tarybos posėdis nevyks, nes jį palaiko tik trečdalis tarybos narių – pagal partijos įstatus, anot jo, kvorumui reikia bent pusės tarybos.

Jis sako sveikinantis kolegų norą rinktis, bet ragina atkreipti dėmesį į savo pačių elgesį per pastaruosius kelerius metus.

„Žmonės, kurie inicijuoja, yra Kęstutis Komskis, kuris nuolat skamba korupcinėse, kyšių, balsų pirkimo bylose, Petras Gražulis, kuris vėlgi skamba kyšininkavimo, korupcinėse bylose. Tas pats Paksas palaiko jų iniciatyvą, kur, ko gero, ne šiaip sau, o dėl „Pirk dramblį“ kaltės partijai yra iškelta baudžiamoji byla. Kolegos nesupranta, ką daro“, – BNS sakė jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rolandas Paksas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rolandas Paksas

R.Paksas negali dalyvauti prezidento ir Seimo rinkimuose nuo 2004 metų, kai per apkaltą buvo pašalintas iš prezidento pareigų. Konstitucinis Teismas pripažino, kad jis sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją, kai išimties tvarka savo finansiniam rėmėjui Jurijui Borisovui suteikė Lietuvos pilietybę.

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) 2011 metais nusprendė, kad draudimas iki gyvos galvos dalyvauti rinkimuose yra neproporcingas. Seimas birželį ėmėsi svarstyti Konstitucijos pataisas, kurios atvertų kelią R.Paksui dalyvauti tiek Seimo, tiek prezidento rinkimuose.

Konstitucijai pakeisti reikia, kad per priėmimą už pataisas balsuotų ne mažiau kaip 94 Seimo nariai. Dėl pataisų priėmimo būna balsuojama du kartus su trijų mėnesių pertrauka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius