Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 16

Dalis Vilniaus liberalų rinkimuose kels atskirą sąrašą nuo Remigijaus Šimašiaus

Dalis sostinės liberalų, nesutinkančių dalyvauti savivaldos ir mero rinkimuose su rinkimų komitetu, žada teikti atskirą partinį sąrašą.
Remigijus Šimašius pristatė savo sprendimą antrą kartą kandidatuoti į Vilniaus mero postą
Remigijus Šimašius pristatė savo sprendimą antrą kartą kandidatuoti į Vilniaus mero postą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vakar valdybos nariams jie išplatino pranešimą, kad trečiadienį valdybos posėdžiui pateiks kandidatų sąrašus su sutikimu kandidatuoti nuo partijos į Vilniaus savivaldybės tarybą. Tai atitinka partijos įstatus ir partijos valdybos sprendimą, kad partija kels partijos kandidatų sąrašus. Tuo metu Remigijaus Šimašiaus ir Aušrinės Armonaitės iniciatyva dėl komiteto pažeidžia partijos įstatus ir valdybos sprendimą“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Jis sako sulaukęs 10 sostinės liberalų laiško, kuriame jie iki trečiadienio žada pateikti 50-ies skyriaus atstovų, dalyvausiančių rinkimuose su partija, sąrašą. Anot jo, apie kandidatą į merus kol kas neužsimena. BNS žiniomis, vienas laiško iniciatorių – lobistas Martynas Nagevičius, Vilniaus skyriuje konkuravęs dėl kandidatavimo į merus su R.Šimašiumi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas

E.Gentvilas tikina, kad Vilniaus miesto sąraše yra per 1000 narių, tačiau visuotiniame susirinkime dalyvavo tik 107 liberalai.

Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyrius praėjusią savaitę nusprendė kelti ne partijos, o naujai buriamo rinkimų komiteto „Už Vilnių, kuriuo mes didžiuojamės“ sąrašą. Sostinės merui oficialiai paskelbus apie pasirinktą formą rinkimuose, E.Gentvilas antradienį paragino jį ir liberalų Vilniaus skyriaus vadovę A.Armonaitę trauktis iš partijos vicepirmininkų. R.Šimašius atmetė pirmininko pasiūlymą kaip nepagrįstą.

Kartu jis pabrėžia, kad vicepirmininkai tvirtinami partijos suvažiavime, todėl jis ragina sprendimus priimti patiems. Jis neatmeta, kad šių politikų elgesys gali būti svarstomas trečiadienį valdyboje. E. Gentvilas priminė, kad dėl tų pačių priežasčių buvo sustabdyta Pagėgių skyriaus pirmininko Edgaro Kuturio narystė. Pats E.Kuturys BNS sakė rugsėjį su 30-čia skyriaus narių išėjęs iš partijos ir ketinantis burti rinkimų komitetą.

E.Gentvilas teigia, kad trečiadienį susirinksianti partijos valdyba negalės pritarti R.Šimašiaus komiteto sąrašui, nes tai prieštarauja partijos įstatams. Jis grasina, kad apie komitetų būrimą kalbantiems Utenos ir Varėnos skyriams „galios tie patys standartai“, nebent Varėna apsispręstų su komitetu dalyvauti vieningai.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitąmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius