-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 04 04 /14:36

Dešimtoji koronaviruso auka: Klaipėdoje mirė 83-ejų moteris, daug metų dirbusi gydytoja

Koronavirusas nusinešė dar vieną gyvybę. Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) šeštadienio naktį mirė 83-ejų Stanislava Bukartienė. Apie tai ryte paskelbė jos dukra, žurnalistė Agnė Bukartaitė. Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino šią netektį, ministras Aurelijus Veryga artimiesiems pareiškė užuojautą.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

83-ejų moteris pastaruoju metu buvo slaugoma Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Akių skyriuje išplitus koronaviruso infekcijai juo užsikrėtė ir kai kurie senoliai, mat atlaisvinus Infekcijos korpusą į Akių ligų skyrių buvo perkelti slaugomi ligoniai. Jų užsikrėtė ne vienas. Šiame skyriuje jau būta dviejų mirčių.

S.Bukartienė pati daug metų dirbo medicinos srityje, buvo gydytoja radiologė, labai vertinama ir mylima pacientų.

Apie jos mirtį paskelbusi dukra teigė paskutinį kartą mamą mačiusi vasario pabaigoje, tuomet skyrius buvo uždarytas karantinui, tačiau liga užklupo ir S.Bukartienę.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje koronavirusas išplito per keletą skyrių, uždarytas Neurochirurgijos, Akių ligų skyrius. Šią savaitę susirgo ir vienas traumatologas.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pradėjo patikrinimą dėl galimo karantino nesilaikymo, nes gydytojai laisvai judėjo tarp skyrių.

Penktadienį paskelbta, jog KUL darbas apribojamas.

Lietuvoje iki šeštadienio ryto patvirtintas 771 koronaviruso atvejis, skelbia Vyriausybė.

Šeštadienio 7 val. duomenimis, per praėjusią dieną buvo nustatyti nauji 75 atvejai. Iš viso per penktadienį ištirti 2944 ėminiai dėl koronaviruso, nuo epidemijos pradžios – 21 tūkst. 376 ėminiai.

Šiuo metu ligoninėse gydomi 124 koronavirusu sergantys pacientai, kai kurie jų – reanimacijoje.

„Reanimacijoje su deguonimi yra 10 pacientų, reanimacijoje su dirbtine plaučių ventiliacija yra penki pacientai. Su deguonies kaukėmis ne reanimacijoje – 32 atvejai ir be deguonies kaukių yra 39 atvejai“, – penktadienį teigė A.Veryga.

Šalyje mirė 10 koronavirusu sirgusių asmenų, pasveiko septyni.

Penktadienį Vilniaus universiteto mokslininkai paskelbė prognozę, kad nuo koronaviruso Lietuvoje gali mirti per 200 žmonių – aštuonis kartus daugiau nei nuo gripo, tačiau situacija labai priklausys nuo apsaugos priemonių naudojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius