Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 17 /17:18

Dar vienos derybos dėl valdžios Vilniuje – valdyti sostinę nori 5 partijos

Daugiausia balsų Vilniaus tarybos rinkimuose gavęs Liberalų sąjūdis tęsia derybas dėl būsimosios valdančiosios daugumos sostinėje. Deramasi su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais, socialdemokratais, „Lietuvos sąrašu“ ir „tvarkiečiais“.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Išrinktasis meras Remigijus Šimašius tęsia bandymus sudėlioti valdančiąją koaliciją. Tačiau kol kas neminima nė viena konkreti pavardė, kas galėtų užimti vieną ar kitą postą savivaldybėje.

Dar ne pabaiga

„Vyksta derybos dėl koalicijos, dar ne pabaiga, dar nekviečiame pozuoti ir spausti rankų, tai ne iki galo sutarėme. Derinamės dėl darbų, dėl daugelio iš jų yra labai aiškus ir panašus matymas, tai dėl savivaldybės veiklos būdo, skaidrumo, decentralizavimo. Derybos vyksta sėkmingai“, – po dar vieno susitikimo su kolegomis kalbėjo R.Šimašius.

Dėl postų kol kas nekalbama, derinamos pozicijos. „Nėra tokių reikalavimų, kurie vestų į aklavietę, kad visi išsiskirstytų. Dėl pavardžių dar ir viduje nesišnekame, nes nuo kuravimo sričių priklausys viskas. Aišku tik viena, kad koalicijos susitarimas yra ne vien apie postus ir ne postai yra svarbiausia“, – tikino išrinktasis meras.

Šiuo metu dėl dalyvavimo valdančiojoje daugumoje tariasi penkių partijų atstovai. Į Liberalų sąjūdžio būstinę buvo atvykęs konservatorius Mykolas Majauskas, socialdemokratai Gintautas Paluckas ir Juras Požela, „tvarkietis“ Juozas Imbrasas, „Lietuvos sąrašo“ vienas iš lyderių Darius Kuolys.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Mykolas Majauskas
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Mykolas Majauskas

M.Majauskas vicemeru nebus

Nėra tokių reikalavimų, kurie vestų į aklavietę, kad visi išsiskirstytų. Dėl pavardžių dar ir viduje nesišnekame, nes nuo kuravimo sričių priklausys viskas, – tikino R.Šimašius.

M.Majauskas šyptelėjo paklaustas, ar nesiims vicemero pareigų. Esą tikrai neplanuoja, nors taryboje dirbti yra pasiryžęs.

„Apie konkrečias pareigybes kalbėjome labai nedaug, kalbėjome apie darbus, kurie turi būti atlikti Vilniaus mieste. Mūsų pozicija nesikeičia, tiek prieš rinkimus kalbėjome apie prioritetus, kurie mums yra svarbūs, tiek ir dabar juos išlaikome. Tai yra skaidrus valdymas įmonių ir savivaldybėje, pertvarkos šilumos ūkyje, kad mažėtų šilumos kainos, ir dėmesys švietimui“, – teigė konservatorius.

Partijos susitarti ketina per porą savaičių, bet tada dar sprendimus turės patvirtinti kiekviena partija atskirai.

R.Paksas: „tvarkiečiai“ nebus godūs

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas tikino, kad „tvarkiečių“ dalyvavimas valdančiojoje koalicijoje Vilniuje su juo buvo aptartas tik šį antradienį, prieš pat derybas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rolandas Paksas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rolandas Paksas

„Manau, kad ten, kur miestas, kur ūkis, politikos gali būti šiek tiek mažiau nei Seime“, – „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas sakė palaiminęs trijų partijos atstovų, pateikusių į tarybą, derybas dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje sostinėje.

R.Paksas teigė suprantąs, kad, nors ir dirbdami koalicijoje, tris mandatus turintys „tvarkiečiai“ derybose neturėtų būti labai godūs ir reikalauti aukštų postų. „Aš nemanau, kad mes realiai galėtume pretenduoti į vicemero postą“, – pripažino jis.

Liberalų sąjūdis kartu su R.Šimašiumi gavo 16 vietų Vilniaus miesto taryboje. TS-LKD turės aštuonias vietas. Socialdemokratai ir „Lietuvos sąrašas“ – po 4, „tvarkiečiai“ – 3. Iki šiol tik spėliojama, kas galėtų užimti vicemerų ir savivaldybės administracijos direktoriaus kėdę.

Kaip galimi kandidatai į mero pavaduotojus minimi konservatorius Arvydas Sekmokas, socialdemokratas G.Paluckas, liberalas Linas Kvedaravičius. Tačiau oficialiai nė viena iš šių pavardžių nėra patvirtintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius