Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 01

Darbiečiai: skolinti Vyriausybės pasiūlymai vėluojantys, bet reikalingi

Vyriausybė eilinį sykį siūlo įgyvendinti Darbo partijos frakcijos anksčiau teiktus projektus, tačiau juos pateikia kaip savo. Šįsyk valdantieji naudojasi frakcijos siūlymu centralizuotam šildymui mažinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą centralizuotu šildymu besinaudojantiems buitiniams vartotojams – laikinai taikyti nulinį. Jie taip pat planuoja skirti milijonus eurų atsinaujinančių energijos išteklių skatinimui, rašoma pranešime spaudai.
Ingrida Šimonytė susitiko su Darbo partijos frakcija
Ingrida Šimonytė susitiko su Darbo partijos frakcija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskich, tai, kad ministrai pasiūlė mažinti PVM tarifą šildymui iki nulio ir planuoja skirti milijonus dalinai kompensuoti saulės elektrinių pirkimą, yra vėluojantys, tačiau būtini veiksmai.

„Pagaliau valdantieji išgirdo Darbo partijos pasiūlymus ir ėmėsi darbo. Nuoširdžiai dėl to džiaugiamės. Žinoma, šypseną kelia tai, kad jau eilinį sykį jie siūlo tai, ką patys buvo atmetę. Darbo partijos frakcija Seime ne sykį siūlė mažinti PVM šildymą, nes matėme – prasidėjus šildymo sezonui bus daug problemų. Taip ir atsitiko. Tačiau ši Vyriausybė nepasižymi strateginiu mąstymu ir visus mūsų siūlymus atmetė“, – teigė PVM mažinimo šildymui pataisas inicijavusi parlamentarė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Pasak, Darbo partijos frakcijos nario Vytauto Gapšio, Vyriausybė pagaliau ryžtingiau pasižiūrėjo į atsinaujinančių išteklių plėtros klausimą.

„Vyriausybės valandoje, susitikimuose su ministrais Seime ne kartą kėlėme klausimą ir dėl saulės elektrinių. Tačiau Premjerė ir jos komanda tada šį siūlymą sutiko labai santūriai. Ir štai dabar viskas apsisuko 180 laipsnių kampu, Vyriausybė pritaria viskam, ką siūlėme rudens sesijoje“, – teigia Seimo narys V.Gapšys.

Anot darbiečių, Vyriausybės pasiūlymai tenkina tik iš dalies. Darbo partijos frakcija siūlė mažinti PVM ne tik centralizuotam šildymui, bet ir individualių namų vartotojams, kurie šildosi dujomis. Anot I. Kačinskaitės-Urbonienės, šiuo metu tie patys buitiniai vartotojai atsiduria nelygioje pozicijoje, nes vieniems PVM bus taikomas pilnai, kitiems jis bus nulinis. Suprantama, kad didžiąją dalį gyventojų nulinis PVM palies, tačiau būtina galvoti plačiau, kad po to nereikėtų savintis kitų idėjų.

Taip pat Darbo partija atkreipia Vyriausybės dėmesį į smulkųjį verslą ir jiems išaugusius energetinių išteklių kaštus. Verslininkų teigimu, elektros ir dujų sąskaitos išaugos kartais. Jei Vyriausybė nesiims priemonių padėti smulkiems verslininkams, brangs paslaugos ir kainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius