Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 07

„Darbiečiai“ sukritikavo Vilniaus savivaldybę dėl neišduoto leidimo rugsėjo 10-osios mitingui

Pirmadienio vakarą Vilniaus miesto savivaldybės Darbo partijos frakcija buvo susitikusi su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi. „Darbiečiai“ išsakė kritiką savivaldybei dėl leidimo rugsėjo 10-osios mitingui atšaukimo, jų įsitikinimu, pastaruoju metu pasirodančios netinkamos miesto valdžios atstovų komunikacijos ir veiksmų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Prie Seimo vyksta protestas dėl planuojamo Vyriausybės ribojimų neturintiems Galimybių paso
Prie Seimo vyksta protestas dėl planuojamo Vyriausybės ribojimų neturintiems Galimybių paso / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Didelį nerimą sukėlė tai, kad savivaldybė atšaukė jau anksčiau suderintą leidimą mitingui rugsėjo 10-ąją, taikius mitinguotojus išvadindama riaušininkais.

Mums, kaip koalicijos partneriams, tai visiškai nepriimtina, žmonės turi teisę mitinguoti, eiti į gatves ir išreikšti savo poziciją, kad ir kokia ji bebūtų, o mes turime ieškoti būdų kaip jiems padėti, o ne trukdyti. Todėl apie tai kalbėtis į frakciją pasikvietėme Vilniaus miesto merą“, – sakė susitikime dalyvavusi buvusi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė, Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Atsakydamas į kritiką, miesto meras patikino, jog rugsėjo 10-osios mitingo organizatoriams kreipusis iš naujo, dabar nemato kliūčių, kodėl mitingas galėtų neįvykti, bei kvietė frakcijos narius dažnesniam dialogui.

Anot „darbiečių“, koalicijos partneriai vienodai mato Vilniaus miestą, kaip laisvą ir atvirą įvairioms nuomonėms miestą.

Vilniaus miesto savivaldybė po pakartotinio svarstymo neišdavė leidimo Lietuvos šeimų sąjūdžio rugsėjo 10-ąją planuojamam mitingui prie Seimo. Savivaldybės administracija tvirtino, kad leidimas neišduotas dėl per didelio dalyvių skaičiaus Seimo prieigose, žvalgybos perspėjimų apie išaugusią smurtinių išpuolių per protestus tikimybę, aplinkinių įstaigų prašymo netrikdyti darbo.

Šį sprendimą mitingo organizatoriai apskundė teismui.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, rugsėjo 2 d. gavęs pareiškėjo Raimondo Grinevičiaus skundą, nusprendė netaikyti reikalavimo užtikrinimo priemonių ir nestabdyti 2021 m. rugpjūčio 31 d. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo, iki ši byla bus baigta įsiteisėjusiu procesiniu sprendimu, pranešė teismas.

Į rengiamo mitingo prie Seimo bylą Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiaisiais asmenimis įtraukė Valstybės saugumo departamentą (VSD), Vilniaus apskrities policiją. Vilniaus miesto savivaldybė yra atsakovė byloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius