Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 27

Darbo partija patvirtino rinkimų programą, kandidatu į premjerus išrinko V.Uspaskichą

Darbo partija šeštadienį surengtame suvažiavime patvirtino artėjančių Seimo rinkimų programą bei kandidatų sąrašą. Be to, pranešė, kad partijos kandidatu į premjero postą išrinktas partijos įkūrėjas ir ilgametis lyderis Viktoras Uspaskichas – vienintelis jo konkurentas Vigilijus Jukna iš varžytuvių pasitraukė.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Darbo partijos būstinės vadovas Viktoras Fiodorovas sakė, kad V. Uspaskichas partijos kandidatu į premjerus patvirtintas dar prieš šeštadienį Kėdainiuose įvykusį partijos suvažiavimą, kadangi vienintelis jo konkurentas Vigilijus Jukna iš varžytuvių pasitraukė.

„Mes patvirtinome kandidatą į premjerus dar iki transliacijos“, – BNS sakė V. Fiodorovas.

„Vigilijus Jukna atsisakė ir partija vienbalsiai nubalsavo už Viktorą Uspaskichą“, – pridūrė jis.

Darbo partijos atstovas teigė, kad V. Jukna savo kandidatūrą atsiėmė, nes „mato, jog geriausiai partijai galėtų atstovauti pirmininkas“.

Pats V. Uspaskichas per suvažiavimą sakė esąs pasirengęs prisiimti valstybės valdymo atsakomybę.

„Galiu pripažinti, kad anksčiau, dar prieš kokią dešimtį metų, nebūčiau buvęs toks drąsus teigdamas, kad esu visiškai pasiruošęs prisiimti bet kokią atsakomybę mūsų valstybėje“, – kalbėjo Darbo partijos lyderis.

„O šiandien, po 30-ies metų versle ir 20-ies metų aktyvioje politikoje, drąsiai sakau – esu visapusiškai ir gerai pasiruošęs prisiimti patį atsakingiausią įsipareigojimą, koks yra politinėje arenoje“, – pareiškė jis.

V. Uspaskichas sakė, kad pasirinkdama jį, šalis turėtų galimybę premjero poste turėti „tvirtą, tradicinio požiūrio, gamtos dėsnius ir tikras vertybes“ propaguojantį žmogų.

„Todėl aš siūlau save, savo neįkainojamą patirtį, siūlau savo tarnystę Lietuvai. Tai nėra asmeninis iššūkis dėl politinės karjeros ambicijų. Aš siūlau save žmonėms ir valstybei, kuri norėtų keistis ir būti kitokia“, – kalbėjo jis.

Daugiamandatininkų sąraše – beveik 160 pavardžių

Per suvažiavimą šeštadienį „darbiečiai“ taip pat patvirtino Seimo rinkimų programą, statuto pataisas ir kandidatų į Seimą sąrašus.

Tarp šeštadienį Kėdainiuose patvirtintų vienmandatininkų yra Vilniaus miesto tarybos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė (Naujamiesčio-Naujininkų apygarda), parlamentarai Andrius Mazuronis (Fabijoniškių apygarda), Petras Čimbaras (Molėtų-Širvintų) apygarda, Mindaugas Puidokas (Aleksoto-Vilijampolės apygarda), Artūras Skardžius (Panerių-Grigiškių apygarda).

Į Seimą Verkių apygardoje patekti bandys „MG Baltic“ korupcijos byloje įtariamas Vytautas Gapšys, Baltijos apygardoje – Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio komandos krepšininkas Simas Galdikas.

Tuo metu patvirtintame daugiamandatininkų sąraše yra beveik 160 pavardžių.

Partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas suvažiavime sakė, kad partijos kandidatai į rinkimus turi eiti su nusiteikimu nugalėti.

„Šiandien partija pilnai pasiruošusi ir pasmerkta laimėti rinkimus. Tik su tokia nuotaika ir intencija mes turime grįžti iš suvažiavimo į savo miestus, rajonus“, – kalbėjo V. Uspaskichas.

Anot jo, šeštadienio Darbo partijos suvažiavimas parodys kryptį, kuria partija turi eiti į rinkimus ir po jų.

„Kitų variantų nėra, yra tik variantas A – laimėti“, – pareiškė V. Uspaskichas.

Programoje – didesnės pensijos, vidutinis darbo užmokestis

Partijos programą pristatęs pirmininko pavaduotojas Vigilijus Jukna sakė, kad programa sudaryta iš 15-os skirtingų punktų.

Laimėjusi rinkimus partija žada pasiekti, kad vidutinis darbo užmokestis (VDU) šalyje būtų ne mažesnis kaip 2,1 tūkst. eurų prieš mokesčius, pensija – didesnė nei minimalus mėnesinis atlyginimas (MMA) ir ne mažiau 60 proc. VDU.

Programoje taip pat siekiama skirti dėmesį vaikų ugdymui ir didinti pedagogo profesijos prestižą.

Darbo partija žada per kadenciją pasiekti, kad mokytojų algos paaugtų ne mažiau kaip iki 130 proc. VDU, švietimo pagalbos specialistų – 120 proc. VDU.

Partijos vadovai taip pat akcentavo ketinimus skaidrinti valstybės valdymą, viešuosius pirkimus, skatinti savivaldybių savarankiškumą ir neleisti Seimo nariams tapti ministrais ar ministru pirmininku.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius