Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 07 14

Darbo partija grįžta su trenksmu – V.Uspaskichas pažėrė pamokų partiečiams ir išdėstė savo planą

Praėjusį savaitgalį Varnių regioniniame parke linksminosi bliuzo gerbėjai, o šį šeštadienį prie Lūksto ežero juos pakeitė Darbo partijos nariai. Tai – pirmasis sąskrydis, kai prie partijos pirmininko vairo grįžo Viktoras Uspaskichas ir jis turi ambicingų tikslų – tik laimėti rinkimus, pradžiai, savivaldybių.
Viktoras Uspaskichas
Darbo partijos sąskrydžio akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dalis žmonių sugužėjo dar penktadienio vakarą ir linksminosi per naktį, nors oficialus sąskrydžio atidarymas įvyko šeštadienio vidurdienį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darbo partijos sąskrydžio akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darbo partijos sąskrydžio akimirka

Dar prieš V.Uspaskichui užlipant ant scenos, aidėjo senos geros angliškos dainos. Simboliškai nuskambėjo legendinės grupės „Bee Gees“ kūrinys „Stayin' alive“ („Likti gyvam“), dainos pabaigoje ne kartą nuskambėjo žodžiai – „Aš niekur nedingsiu, kas nors padėkit man“.

Šis kūrinys puikiai iliustruoja dabartinę Darbo partijos situaciją, patyrusią milžinišką nesėkmę praėjusiuose Seimo rinkimuose, rinkėjų valia valdžioje iki tol buvęs judėjimas neperžengė net 5 proc. barjero.

Tačiau sugrįžęs V.Uspaskichas planuoja apversti situaciją aukštyn kojomis – jis nusitaikęs laimėti kitų metų savivaldybių rinkimus bei tiesioginius Vilniaus mero rinkimus. Taigi, Darbo partija stengiasi išlikti gyva ir iš politinių kapinių grįžti į didžiąją areną.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Gapšys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas Gapšys

Beje, partijos sąskrydyje buvo galima sutikti ir Vytautą Gapšį, tačiau jis tikino tik priėmęs buvusių bendražygių kvietimą, o po atidarymo skubėsiantis namo. 15min jis sakė kol kas planuojantis pailsėti nuo politikos ir dar negrįšiantis į partiją. Pagrindinis V.Gapšio galvos skausmas – politinės korupcijos byla, kur jam pateikta puokštė kaltinimų.

V.Uspaskichas, paklaustas apie ištikimą savo bendražygį, sakė tikintis, kad jis į partiją grįš, kai tik išspręs savo problemas teismuose.

Viktoro Uspaskicho pamokos

Nors šeštadienį sinoptikai prognozavo lietų, Varniuose švietė saulė. „Darbo partija gali išsklaidyti net lietaus debesis“, – susirinkusią minią pasveikino renginio vedėjas ir ant scenos pakvietė partijos vadą.

„Labai linkiu pabendrauti tarpusavyje, susitikite su partiečiais iš kitų skyrių, tiesiog pavaikščiokite, pabendraukite. Tai labai svarbu, pasikraukite, pasisemkite tokios teigiamos, geros energijos. Mums tai labai svarbu, nes mūsų oponentai mums to „linki“, bet mes nepasiduodame, nes tai, kas buvo daroma, – praeityje.

Dabar tvirtai stovime ant žemės, turime tvirtą pagrindą. Žiūrint į jus matau komandą, organizaciją, organizaciją, parodysiančią gerų rezultatų“, – kalbėjo V.Uspaskichas ir parodė į šių metų sąskrydžio šūkį „Nori būti laimingas – būk!“.

VIDEO: Darbo partija skanduoja sąskrydžio šūkį

Po to ant scenos sveikinti partijos lipo profesinės sąjungos „Solidarumas“ vicepirmininkas Vytautas Kašėta.

„Dovanoti butelius dabar nebemadinga, tai nusprendėme padovanoti knygų rinkinį, jis, tikiuosi, bus partijos būstinėje, tai bus jums proga dažniau atvykti į Vilnių, turėsite tiesioginį ryšį su vadovybe“, – sakė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darbo partijos sąskrydžio akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darbo partijos sąskrydžio akimirka

Vėliau sveikino Lietuvos kultūros darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Jonas Rimkus, jis dėkojo V.Uspaskichui už pakeltus atlyginimus kultūros darbuotojams.

„Praėjusiame Seime Darbo partija delegavo savo ministrą į Kultūros ministeriją, trejus metus iš eilės atlyginimai kilo, pabėgome iš paskutinės vietos“, – kalbėjo jis.

O vėliau partijos pirmininkas ant scenos pakvietė tris partiečius ir surengė jiems pamokas, jas bent aš pavadinčiau psichodelinėmis, nes stebėdamas šou tikrai pajutau harmoniją, vienovę su pasauliu ir gerą nuotaiką. V.Uspaskicho pamokos – vaizdo įraše.

VIDEO: V.Uspaskichas nuo scenos pažėrė vertingų pamokų partiečiams

Lietuva – pirma pasaulyje

Kalbėdamas su 15min V.Uspaskichas tikino, kad pagrindinis partijos keliamas tikslas – bent vienoje srityje padaryti Lietuvą patraukliausia valstybe pasaulyje.

„Dabar, kai kalbame, kad valstybė 41 vietoje, pakyla iki 35 vietos pagal patrauklumą verslui, investicijoms. Tai nieko nereiškia. Jei sportininkas 30 vietoje, net pavardės jo niekas nežino. Taip pat yra su valstybe. Niekam neįdomu, jei ji 30 ar 40 vietoje. Jei ji yra penketuke, tada taip“, – sakė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas

Anot Darbo partijos vado, Lietuva turi pasirinkti prioritetinę sritį ir pirmauti ten. Jo nuomone, šalyje strateginės sritys turėtų būti maisto arba lengvoji pramonė.

Jo nuomone, remti aukštąsias technologijas taip pat reikia, tačiau reikia suvokti, kad niekada konkurencinėje kovoje nelaimėsime prieš, pavyzdžiui, Silicio slėnį.

VIDEO: V.Uspaskicho planas – Lietuva pirmaus pasaulyje

Tvarkys užsienio politiką

V.Uspaskichas turėjo kritikos dabartinei Lietuvos vykdomai užsienio politikai, anot jo, dėl to čia niekas nenori investuoti.

„Mūsų valdžia iš Lietuvos daro buferinę zoną tarp Amerikos ir Rusijos, tai pavojingas žaidimas. Niekas nenori čia investuoti. Kitas dalykas – bet koks susirėmimas, Lietuva bus nutrinta nuo žemės. Mes turime galimybes skleisti taiką į visas puses“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktoras Uspaskichas

Kaip pavyzdį jis pateikė paskutiniu Europos diktatoriumi vadinamą Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, jis, pasikvietęs Ukrainos, Rusijos ir Europos atstovus diskutuoti dėl taikos ir pasiekė Minsko susitarimą.

Atkreipus dėmesį, kad šis susitarimas neveikia, V.Uspaskichas atsakė: „Tuo metu Baltarusija buvo visuose televizijos ekranuose pasaulyje, kad buvo pasiųstas signalas taikai.“

VIDEO: Darbo partijos lyderis sukritikavo Lietuvos užsienio politiką

Galėtų bendradarbiauti su dabartine valdžia

Paklaustas, ar įsivaizduoja save dirbant kartu su dabartine valdančiąja Valstiečių ir žaliųjų partija, V.Uspaskichas sakė, kad tai įmanoma.

„Yra teigiamų dalykų toje partijoje, jie man patinka. Bet kai stengiasi išsaugoti koaliciją ir pasiduoda, devalvuoja savo principingumą, man tai nepatinka. Pavyzdžiui, dėl partijų finansavimo. Gerbiamieji, mes norime įteisinti politinę prostituciją“, – sakė jis.

Pasiteiravus, kokius teigiamus dalykus mato šiandieninėje valdžioje, V.Uspaskichas pažymėjo vykdomus parlamentinius tyrimus ir sakė juos palaikantis.

„Prieš mane buvo sukurtos trys komisijos, nes aš kalbėjau su Maskvos vyriausybe dėl galimybės sukurti bendrą įmonę. Ji net nebuvo sukurta, buvo tik kalba. O dabar lenda faktai, milijardiniai nuostoliai. Čia vertinu pozityviai“, – sakė jis.

VIDEO: V.Uspaskichas įvertina dabartinę valdžią

Blaivybę neš nedrausdamas

Anksčiau taurelės pakelti nevengęs V.Uspaskichas, šiandien alkoholio beveik nebevartoja, sako nebent kartą per pusmetį išgeriantis nebent taurę vyno.

Beje, sąskrydyje ne vienas partietis atsigaivino alumi, bokalą buvo galima įsigyti už 2,5 euro, o skyrių būstinėse nukrauti vaišių pilni stalai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darbo partijos sąskrydžio akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Darbo partijos sąskrydžio akimirka

Paklaustas, ar neplanuoja raginti savo partijos narių atsisakyti alkoholio, jis sakė to tikrai nedarysiantis draudimais, o ir geriančių nematė.

„Aš pats pradėjau lavinti savo sąmoningumą, vien per valią to atsisakyti sunku“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

VIDEO: Blaivybę pasirinkęs V.Uspaskichas kritikuoja draudimus

Nori vienybės

Darbo partijos vado teigimu, visoms partijoms reikia susivienyti ir nesipykti, nepaisant ideologinių skirtumų.

„Kviesčiau visus taikai, kaip sutaikyti visas įmanomas jėgas ir pasiųsti visuomenei signalą, kad mes kartu ir nereikia bėgti iš Lietuvos“, – sakė jis.

VIDEO: Politikams V.Uspaskichas linki vienybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius