-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07

Darbo partijos vadovas V.Uspaskichas tikisi 30 mandatų, kritikuoja valdančiuosius

Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas Seimo rinkimuose tikisi gauti mažiausiai 30 mandatų, kritikuoja dabartinius valdančiuosius.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas ir Vigilijus Jukna balsavo LR Seimo rinkimuose / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tikimės permainų, tikimės, kad įsigalės demokratija, galų gale tie draudimai atslūgs ir bus galimybė laisvai priiminėti sprendimus, kad bus daugiau investuojama į žmonių lavinimą, o ne į draudimus. Su tais mandatais skaičiuoti labai sunku, bet tikimės kokį 30 gauti, kaip 2012 metais“, – trečiadienį žurnalistams Vilniaus savivaldybėje sakė iš anksto balsuoti atvykęs V.Uspaskichas.

Klausiamas, kokias partijas mato kaip galimas koalicijos partneres, V.Uspaskichas teigė, jog į tą klausimą atsakys rinkimų naktį.

„30 mandatų yra minimumas, (siekiamas) maksimumas yra 50, ir formuoti Vyriausybę, tikras lyderis galvoja tik apie pergalę, o tada apie visa kita, į šitą klausimą atsakysim rinkimų naktį, 11 dieną“, – teigė Darbo partijos vadovas.

Europarlamentaro mandatą turintis V.Uspaskichas Seimo rinkimuose nedalyvauja, bet tuo atveju, jei partija turėtų pakankamai įtakos formuojant Vyriausybę, ketina jo atsisakyti.

„Greičiausiai po antro turo (apsispręs dėl EP mandato), bet jei labai stipriai pasirodysim pirmam ture, jau sekmadienio naktį galėsiu pasakyti sprendimą“, – teigė Darbo partijos vadovas.

Jis kritikavo valdančiųjų sprendimus koronaviruso pandemijos metu skirti papildomas išmokas iš skolintų pinigų, pvz., vienkartinę 200 eurų išmoką visiems pensininkams.

30 mandatų yra minimumas, (siekiamas) maksimumas yra 50, ir formuoti Vyriausybę.

„Paskutinį pusmetį per daug dykai, galima net pasakyti neapgalvotai, negalvojant apie ateities kartą, (dalinti pinigai), skolinantis dalinti pinigus yra neteisinga, neūkiška, ir šioje vietoje reikia sustabdyti šitą dalyką. Ir pensininkai turi suvokti, kad reikia sukurti tokį ūkį pas mus, kad jie pastoviai gautų tuos plius 200 eurų, o ne vienkartinį papirkimą“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Seimo rinkimai vyks sekmadienį. Šiuo metu šalyje vyksta išankstinis balsavimas, dėl koronaviruso pandemijos ištęstas iki keturių dienų vietoje įprastinių dviejų.

Balsavimas vyksta išankstinio balsavimo vietose, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, prasideda 7 val. ir trunka iki 20 valandos.

Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius