-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 28 /08:49

Darius Petrošius atsiima savo kandidatūrą į teisingumo ministrus

Socialdemokratas Darius Petrošius pirmadienio ryte pranešė, kad atsiima savo kandidatūrą į teisingumo ministro postą. Socialdemokratai iškart jam rado pamainą – į ministrus bus siūlomas Julius Sabatauskas.
Darius Petrošius
Darius Petrošius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

41 metų D.Petrošius išplatintame pranešime teigė, kad taip elgiasi norėdamas apsaugoti savo šeimą ir užkirsti kelią tolimesnei šmeižto kampanijai.

„Aš, kaip ir premjeras Saulius Skvernelis, teigiu, kad šeima man svarbiau už postus ir karjerą“, – rašo jis.

„Tokiu savo žingsniu siekiu apsaugoti ir būsimąją Vyriausybę nuo nereikalingų intrigų bei trukdžių dirbti. Nenormalu, kai vieno ar kelių asmenų šmeižtas tampa įtakos įrankiu būsimajai Vyriausybei ir jos vadovui“, – teigia D.Petrošius.

„Premjero S.Skvernelio prašau viešai paskelbti specialiųjų tarnybų pažymą apie mano asmenį ar bent jau bendrą šios pažymos turinį. Drąsiai teigiu, kad šioje pažymoje nebus, nėra ir negalėjo būti jokios mano asmenį kompromituojančios informacijos. Prasimanymai ir šmeižtas negali būti tiesa“, – rašo D.Petrošius.

„Nebūdamas ministru matau daugiau galimybių apginti savo ir šeimos garbę bei orumą teisiniais būdais“, – teigia politikas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Darius Petrošius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Darius Petrošius

S.Skvernelis: „Tai yra jo valia“

Tai yra jo valia, apie socialdemokrato D.Petrošiaus sprendimą nekandidatuoti į teisingumo ministrus sako paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis.

„Tai yra jo valia pareikšta, jis tą valią išsakė savo pareiškime“, – BNS pirmadienį sakė S.Skvernelis.

Jis patvirtino situaciją aptaręs su socialdemokratų lyderiu Algirdu Butkevičiumi, bet pokalbio nekomentuoja. Klausiamas, kada socialdemokratai žada teikti naują kandidatūrą, paskirtasis premjeras siūlė kreiptis į koalicijos partnerius.

„Negaliu spėlioti“, – į klausimą, ar po D.Petrošiaus pasitraukimo gali būti tvirtinamas nepilnos sudėties Ministrų kabinetas, atsakė paskirtasis premjeras.

Vėliau pranešta, kad socialdemokratai į teisingumo ministrus siūlo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Juliaus Sabatausko kandidatūrą.

Šviniaus šešėlis

Lietuvos socialdemokratų partijai įvardijus D.Petrošių kaip siūlomą kandidatą į teisingumo ministrus, Seimo narys Povilas Urbšys pareiškė, kad D.Petrošiaus šeima gali būti susijusi su prieštaringai vertinamu tauragiškiu verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Šias kalbas D.Petrošius pavadino kliedesiais.

P.Urbšys teigė, kad prieš kelerius metus po Šviniaus ir tuometinio Tauragės vicemero konflikto pastarasis sulaukė grasinimų, jog po savaitės nebeliks šiame poste – išties po savaitės pasikeitė dauguma, o tą vicemerą pakeitė D.Petrošius tėvas Pranas Petrošius.

„2009 metais buvo taikomas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas, ir ten buvo apibrėžti asmenys, su kuriais jis (Švinius) negali susitikinėti, tarp tų asmenų buvo ir Prano Petrošiaus pavardė. Apygardos teisme pavyko sumažinti tą sąrašą, bet pats faktas, kad pareigūnai, dirbantys su organizuotu nusikalstamumu įrašė tą pavardę, yra iškalbingas“, – BNS tvirtino P.Urbšys.

Šias kalbas D.Petrošius pavadino kliedesiais. Spaudos konferencijoje jis yra tikinęs, kad vienintelis jį su A.Pukeliu siejantis dalykas yra Tauragė.

„Sąsaja yra tik viena, kad mes esame tauragiškiai, kaip ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, kaip ir (operos solistas – BNS) Liudas Mikalauskas. Tuo viskas ir baigiasi. Manau, kad įvardytos tarnybos, o galbūt ir ne tik jos, tokius ryšius tikrai žino – tegu ir pateikia. Nei tiesiogiai, nei netiesiogiai jokių sąsajų negali būti – nei per šeimą, nei dar kitaip“, – aiškino jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arūnas Pukelis teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arūnas Pukelis teisme

Jis sakė žinojęs, kad prieš jį bus pradėta „informacinė ataka“, todėl iš pradžių tai buvo viena iš priežasčių atsisakyti ministro portfelio.

Kita vertus, jis teigė, kad dabar būsiąs patikrintas specialiųjų tarnybų ir įtarimai bus išsklaidyti visiems laikams.

Dėl P.Urbšio komentarų D.Petrošius pranešė kreipęsis į teisėsaugą, prašydamas ištirti viešai apie jį skleidžiamą kompromituojančią informaciją. Politikas teigia raštus išsiuntęs Generalinei prokuratūrai, Specialiųjų tyrimų tarnybai, Valstybės saugumo departamentui ir Policijos departamentui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius