Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

Daugėjant užsikrėtimų A.Veryga pataria parlamentarams naudoti programėlę „KoronaStopLT“

Daugėjant COVID-19 susirgusių Seimo narių, laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pataria parlamentarams laikytis visų saugumo priemonių ir naudoti mobiliąją programėlę „KoronaStopLT“.
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Niekur dabar nėra saugu, dėl to dabar reikia naudoti priemones: tiek kaukę dėvėti, tiek rankas dezinfekuoti, jeigu įmanoma – atstumų laikytis“, – antradienį Seime žurnalistams sakė ministras.

„Matyt, neprošal būtų Seimo nariams parsisiųsti programėlę ir naudoti. Tada gal būtų nesudėtinga žinoti, šalia ko buvo ar nebuvo“, – pridūrė jis.

Kontaktą su koronavirusu sergančiais žmonėmis fiksuojanti mobilioji programėlė „KoronaStopLT“ pradėjo veikti lapkričio pradžioje. Ji veikia naudodama „Bluetooth“ ryšį, kuris fiksuoja artumą tarp įrenginių. Programėlę nemokamai galima atsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ internetinių parduotuvių.

Koronavirusas jau nustatytas keliems buvusiems ir naujai išrinktiems parlamentarams.

A.Veryga teigė, kad esant dabartinei epidemiologinei situacijai geriausia būtų parlamentarams dirbti nuotoliniu būdu.

„Jeigu jis (Seimo statutas – BNS) bus pakeistas ir jeigu bus, pavyzdžiui, galimybė balsuoti iš kabinetų ar dalyvauti diskusijose nuotoliniuose būdu, tikrai padėtų“, – sakė jis.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sakė, kad vienas pirmųjų naujojo parlamento darbų bus įteisinti nuotolinį balsavimą. Kol kas nuotoliniu būdu gali posėdžiauti tik parlamento komitetai, komisijos, valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius