Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 06

Daugiau nei pusė atleistų Vilniaus savivaldybės tarnautojų ketina bylinėtis

Daugiau nei pusė iš atleistų 223 Vilniaus savivaldybės tarnautojų konsultuojasi su teisininkais dėl galimybės kreiptis į teismą dėl atleidimo.
Vilniaus savivaldybė
Vilniaus savivaldybė / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Kreiptis į teismą atleisti savivaldybės darbuotojai gali iki lapkričio 1-osios. Pasak advokato paslaugas perkančios savivaldybės darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko Dariaus Šalugos, daugiau nei pusė atleistųjų aktyviai naudojasi teisine pagalba, rašo „Vilniaus diena“.

Dauguma atleistųjų jaučiasi neteisėtai išspirti iš darbo. Vieni jų augina mažamečius vaikus iki ketverių metų, kitiems iki pensinio amžiaus likę mažiau nei treji metai, trečių kvalifikacija gerokai aukštesnė nei dirbti likusių kolegų. Jeigu teismas nuspręstų, kad miesto valdžia juos iš darbo atleido neteisėtai, apie 100 valdininkų privalėtų grįžti.

Yra ir tokių, kuriems valdžia praėjusią savaitę dar žarstė priėmimo į naujas pareigas lapelius, tačiau likus dienai iki reorganizacijos pabaigos ir juos atleido. Iš darbo valdininkas gali būti atleidžiamas ne anksčiau, kaip praėjus dviem mėnesiams, kai gautas įspėjimas. Tokių per dieną iš savivaldybės atleistų, dienraščio duomenimis, yra apie dešimt. Jeigu šie kreiptųsi į teismą, neabejotinai laimėtų.

Kol apie 100 valdininkų ieško būdų, kaip per teismus grįžti dirbti į savivaldybę, Vilniaus valdžia interneto svetainėje skelbia lygiai tiek pat įdarbinusi savivaldybei priklausančiose įmonėse.

Tačiau darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas sakė, kad, jo žiniomis, tokių įdarbintųjų vargiai gali būti vienas kitas.

Praėjusį trečiadienį, paskutinę reorganizacijos dieną, savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas taip pat patvirtino, kad įmonėse bus įdarbinta tik maža dalis – apie 20, o ne 100 – iš 223 atleistųjų.

Kodėl oficialioje svetainėje skelbiama, jog įdarbinta šimtas, administracijos direktorius atsakyti negalėjo. Mat savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius pavaldus ne jam, o Vilniaus merui Viliui Navickui. Tačiau V.Milėnas pabrėžė, kad paleista melaginga žinia, esą jį gerokai nustebinusi. Ne mažiau direktorių esą nustebino ir tai, kad daugiau nei pusė atleistųjų konsultuojasi su teisininkais dėl galimybės skųstis teismui.

„Atsiradus progai planuojame nebent vieną girininkijas prižiūrėsiantį specialistą priimti arba teismo sprendimu vienas kitas tarnautojas gali būti grąžinamas į ankstesnę darbo vietą. Tokių gali būti 1–3 atvejai, ne daugiau. Jeigu taip nutiks, teks kreiptis į tarybą, kad ši padidintų administracijos tarnautojų skaičių“, – sakė V.Milėnas.

Vykdant Vilniaus miesto savivaldybės reorganizaciją atleisti 223 tarnautojai. Gerokai sumažėjo darbuotojų Interesantų aptarnavimo skyriuje, pertvarkyti ir kiti padaliniai.

Anot „Vilniaus dienos“, vietoj 23 likę 8 Interesantų skyriaus darbuotojai skundžiasi nespėjantys aptarnauti interesantų – kiekvienam per dieną tenka aptarnauti apie 100 gyventojų ir jų visų dokumentus įvesti į elektroninę sistemą.

Dienraštis skelbia, kad savivaldybėje iškilo ir su girininkijų priežiūra susijusi problema – aštuoni girininkijas prižiūrėję specialistai atleisti, o jų funkcijos seniūnijoms neperduotos.

„Dabar reorganizacija pasibaigusi, sprendimas ore. Bet klaida per dvi savaites bus ištaisyta“, – žadėjo V.Milėnas.

Šiuo metu svarstomi du problemos sprendimo būdai: arba grąžinti atleistus girininkijų specialistus į darbą, arba jų funkcijas perleisti miškų urėdijoms.  Tačiau atleistus darbuotojus sugrąžinti nėra paprasta. Mat tarybos sprendime aiškiai nurodyta, kad savivaldybės administracijoje gali dirbti ne daugiau kaip 710 tarnautojų. Dabar visos vietos užimtos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius