-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 08 /07:20

Daugiau sutapimų: būdamas Čilėje K.Bartoševičius sulaukė skambučio iš konservatorių

Iš Seimo pasitraukęs pedofilija įtariamas Kristijonas Bartoševičius anksčiau teigė, kad prašymą atsistatydinti išsiuntęs dar tuo metu, kai buvo komandiruotėje Čilėje. Tada jis apie savo sprendimą informavo Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę. Dabar aiškėja daugiau sutapimų.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Kristijonas Bartoševičius
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Kristijonas Bartoševičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Portalui lrytas.lt Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė prisipažino, kad pati skambino tuomet Čilėje buvusiam K.Bartoševičiui.

„Taip, aš jam skambinau, sulaukusi tam tikrų indikacijų, jog turėčiau jam paskambinti“, – portalui lrytas.lt sakė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

R.Morkūnaitė-Mikulėnienė neatskleidė, ar tokio prašymo sulaukė iš paties K.Bartoševičiaus – tikino gavusi žinutę „Messenger“ programėlėje.

Politikė tikino, kad su frakcijos bendražygiu kontaktavo dienos metu – dar iki jo kreipimosi į VRK, o apie kokius nors prokuratūros įtarimus ar ikiteisminį tyrimą, kuriame figūruoja komandiruotėje buvęs parlamentaras, esą nežinojusi.

Konservatorių Seime seniūnė daugiau pokalbio detalių nepateikė.

15min primena, kad generalinė prokurorė Nida Grunskienė antradienį sakė netikinti, kad informacija apie buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus atžvilgiu atliekamą ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečio ir mažamečio asmens seksualinio prievartavimo būtų nutekėjusi iš prokuratūros.

15min nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
15min nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

Generalinė prokurorė anksčiau aiškino, kad iki sausio 20-osios K.Bartoševičius prokuratūros nebuvo informuotas apie jo atžvilgiu atliekamą tyrimą ir nebuvo kviečiamas į ikiteisminio tyrimo atlikimo veiksmus.

Ji sakė su parlamento vadove susitikusi sausio 20 dieną, penktadienį, nes norėjo sužinoti, ar gali būti šaukiama neeilinė sesija, nes tokių svarstymų viešojoje erdvėje buvo.

Pasak N.Grunskienės, parlamento vadovė atsakė, kad neeilinės sesijos nebus, tuomet ji pranešė, kad ji pirmadienį kreipsis dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo.

Generalinė prokuratūra yra gavusi pareiškimą dėl galimo neteisėto informacijos atskleidimo, atliekamas tyrimas.

VIDEO: Generalinės prokurorės komentaras po susitikimo su Seimo Darbo partijos frakcija

Tuo metu Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen antradienį kartojo, kad niekam neperdavė informacijos, sužinotos iš generalinės prokurorės, nors atskleidė, jog tądien susitiko su premjere I.Šimonyte.

„Taip, aš turėjau susitikimą su I.Šimonyte“, – nurodė ji.

Kartu ji pažymėjo, kad jokia informacija, išgirsta iš generalinės prokurorės, su premjere ji tuomet nepasidalino.

VIDEO: Seimo pirmininkė apie tai, ar K.Bartoševičių galėjo pasiekti žinia, jog prokurorai sieks panaikinti jo neliečiamybę

„Ne, nesakiau“, – į klausimą, ar premjerei pasakė, kad planuojamas kreipimasis dėl parlamentaro neliečiamybės panaikinimo, atsakė Seimo pirmininkė. Antradienį tai spaudos konferencijoje neigė ir I.Šimonytė, tikinusi, jog su Seimo pirmininke kalbėjosi apie Vyriausybės rengiamus įstatymų projektus.

Seimo opozicija surinko parašus tyrimui dėl galimo informacijos apie K.Bartoševičių nutekinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius