Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 02

Daugiausiai vaistinėse atsispausdinti galimybių pasą nori vyresni panevėžiečiai

Per 700 vaistinių nuo ketvirtadienio nemokamai išduos galimybių pasus jų pageidaujantiems gyventojams. Ši paslauga pradėta teikti Registrų centrui ir Lietuvos vaistinių asociacijai priklausančioms vaistinėms įdiegus reikalingus techninius sprendimus.
Galimybių pasas
Galimybių pasas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Galimybių pasas – laisvai prieinamas

„Šalies institucijoms ieškant sprendimų, dėl galimybių pasų išdavimo tinklo plėtros, nusprendėme nelikti nuošalyje. Juolab, kad daugeliui gyventojų neturėtų kilti didelių sunkumų atvykti galimybių paso į artimiausią vaistinę – Lietuvoje vaistinių prieinamumas yra vienas didžiausių Europos Sąjungoje, 100 000 šalies gyventojų tenka net 48 vaistinės“, – tikino Lietuvos vaistinių asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė.

Technologiniai sprendimai

Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė sakė, kad sklandaus bendradarbiavimo su Lietuvos vaistinių asociacija dėka, pavyko operatyviai sudaryti sąlygas išplėsti galimybių paso distribucijos tinklą.

„Iki šiol asmenims, neturintiems ir nesinaudojantiems elektroninėmis tapatybės atpažinimo priemonėms, galimybių pasai buvo išduodami fiziniuose Registrų centro klientų aptarnavimo padaliniuose, juos taip pat jau kurį laiką dalina ir mobili Registrų centro komanda. Matant išaugusį susidomėjimą atsirado ir poreikis išplėsti vietų, kuriose asmenys gali gauti atspausdintą galimybių pasą, skaičių, todėl esame dėkingi už glaudų ir geranorišką bendradarbiavimą su Lietuvos vaistinių asociacija. Sudarytos sutartys ir rasti technologiniai sprendimai nuo šiol leis gyventojams galimybių pasą gauti ir vaistinėse“, – pasakojo D.Vilytė.

Galimybių pasą vaistinėje pageidaujantys atsispausdinti klientai turės pateikti asmens tapatybės dokumentą ir iškart galės gauti nemokamą atspausdintą galimybių paso versiją.

Paslauga labiausiai domisi senjorai

Galimybių pasą vaistinėje pageidaujantys atsispausdinti klientai turės pateikti asmens tapatybės dokumentą ir iškart galės gauti nemokamą atspausdintą galimybių paso versiją. Jeigu norima atspausdinti dokumentą artimajam reikėtų su savimi turėti jo asmens tapatybės dokumentą ir asmens, kuriam prašoma išduoti galimybių pasą, laisvos formos prašymą.

Panevėžyje, Statybininkų gatvėje esančios „Eurovaistinės“ vedėja Aistė Matulevičiūtė naujienų portalui JP teigė, kad per pirmąsias tris darbo valandas šiandien jau sulaukė 12 gyventojų, norinčių atsispausdinti galimybių pasą.

„Visi atėję buvo vyresni gyventojai. Suprantama, kad dažnai senjorai neturi el. bankininkystės arba nemoka, negali atsispausdinti, todėl džiaugiamės, kad galime padėti. Labiausiai suinteresuoti būtent į juos. Na, o jei ateis ir jaunas žmogus, norintis gauti galimybių pasą, taip pat padėsime“, – sakė vedėja.

Žinia plinta greitai

Pasak jos, gyventojai jau žino, kad ateinant reikia turėti dokumentą, todėl nesklandumų nekyla. „Jau praėjusią savaitę vis ateidavo ir klausdavo, ar jau galima atsispausdinti, todėl laukimas buvo didelis. Na, o ir šiandien iš atėjusių klientų minėjo, kad apie naujieną sužinojo iš kaimynių, kurios jau savąjį galimybių pasą atsispausdino. Žinia greit plinta“, – juokėsi A.Matulevičiūtė ir pabrėžė, kad spausdinimo procesas labai greitas, todėl atėję gyventojai užtruks neilgai.

Visgi, moteris atskleidė, kad aktyvumo tikėjosi didesnio. „Na, bet kadangi dar tik pirmoji diena, gal vėliau prasidės didesnis žmonių antplūdis“, – svarstė ji.

Vaistinėse galimybių paso atspausdinimas nieko nekainuoja, o tai padaryti galima bet kurioje tinklo vaistinėje visoje Lietuvoje.
Galioja du mėnesius

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė teigė, kad vaistinėse galimybių paso atspausdinimas nieko nekainuoja, o tai padaryti galima bet kurioje tinklo vaistinėje visoje Lietuvoje.

„Šiuo metu atspausdintas galimybių pasas galioja du mėnesius, norint jį vaistinėje atsispausdinti pakartotinai, reikėtų vaistinėje iš naujo apsilankyti turint asmens tapatybės dokumentą, nes galimybių pasai nėra saugomi“, – sako L.Bielskė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius