Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 10

Dauguma partijų lyderių tęs kovą vienmandatėse apygardose

Dauguma Seimo rinkimuose dalyvaujančių partijų lyderių tęs kovą vienmandatėse apygardose antrajame ture, rodo preliminarūs rinkimų rezultatai paskelbus 1811 iš 1996 apylinkių duomenis.
Gabrielius Landsbergis
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pirmajame ture Kauno Šilainių apygardoje su maždaug 38 proc. balsų smarkiai aplenkė savo varžovą konservatorių Rimantą Joną Dagį (19 proc.), o partijos sąrašo lyderis Saulius Skvernelis su konservatoriumi Kęstučiu Masiuliu antrajame ture susitiks sostinės Karoliniškių apygardoje.

S.Skvernelis pirmajame ture čia surinko apie 29 proc. balsų, o K.Masiulis – apie 20 procentų.

Tėvynės sąjungos lyderis Gabrielius Landsbergis Kauno Centro-Žaliakalnio apygardoje pirmajame ture maždaug su 38 proc. balsų smarkiai atsiplėšė nuo antroje vietoje likusios „valstiečių“ atstovės Audronės Jankuvienės (14 proc.).

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius per praėjusius Seimo rinkimus Vilkaviškio apygardoje buvo išrinktas jau pirmajame ture, tačiau šiemet antrajame jam teks susirungti su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatu Kęstučiu Smirnovu. Preliminariais duomenimis, A.Butkevičius čia surinko apie 37 proc., o K.Smirnovas – apie 27 proc. balsų.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą rinkimuose vedantis Remigijus Žemaitaitis Pietų Žemaitijos apygardoje surinkęs 38,03 proc balsų užtikrintai keliauja į antrąjį turą, kur susirungs su 17,14 proc. balsų surinkusiu konservatoriumi Stasiu Šedbaru.

Antikorupcinės koalicijos sąrašą rinkimuose vedęs Naglis Puteikis maždaug su 25 proc. balsų pirmauja uostamiesčio Danės apygardoje, antrajame ture jis susitiks su Liberalų sąjūdžio atstovu Simonu Gentvilu (apie 22 proc.).

Tuo tarpu Liberalų sąjūdį rinkimuose vedantis Eugenijus Gentvilas ir „darbiečių“ sąrašo lyderis Kęstutis Daukšys į antrąjį turą nepateko. E.Gentvilas Gargždų apygardoje liko trečias, o K.Daukšys Alytuje – penktas.

Vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktu laikomas kandidatas, jeigu rinkimuose dalyvavo ne mažiau kaip 40 proc. į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų ir tas kandidatas gavo daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų.

Jei Seimo narys vienmandatėje apygardoje pirmajame ture neišrenkamas, po dviejų savaičių renkamas antras turas, kuriame dalyvauja du daugiausiai balsų gavę kandidatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius