Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 26

Dauguma partnerystės skeptikų nepersigalvojo: ar Civilinės sąjungos projektą irgi ištiks krachas?

Nors liberalų, konservatorių ir socialdemokratų partijos įsipareigojo sureguliuoti tos pačios lyties porų santykius, dalis jų atstovų Seime nepalaikė anksčiau teikto Partnerystės įstatymo projekto. Dauguma šių parlamentarų neketina palaikyti ir vietoje jo registruoto Civilinės sąjungos įstatymo projekto. Taigi, iki galo neaišku, ar ir šio projekto svarstymas nesibaigs nesėkme. Kita vertus, yra pagrindo tikėtis sėkmės.
Seime svarstomas Partnerystės įstatymas
Seime / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Praėjusių metų gegužę Seimui teiktas Partnerystės įstatymo projektas, kuriuo siekta sureguliuoti tiek tos pačios, tiek skirtingų lyčių santykius, neįveikė net pirmojo laiptelio.

Tąkart pritrūko vos dviejų balsų ir projektas būtų praėjęs pateikimo stadiją: už balsavo 63 tautos atstovai, prieš – 58, 7 susilaikė.

Partnerystės įstatymo pataisas inicijavusi Seimo Laisvės frakcija jas kartu su koalicijos partneriais tobulino ir vietoje jų pristatė Civilinės sąjungos įstatymo projektą.

T.V.Raskevičius: pažadėta, kad bus trapi dauguma

Artimiausiu metu jis keliaus į Seimo posėdžių salę. Ar dabar balsų užteks?

Laivės frakcijos narys Tomas Vytautas Raskevičius teigė, jog kolegos Seime – trapi jų dauguma – pažadėjo remti pataisas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tomas Vytautas Raskevičius

„Sprendimą teikti Civilinės sąjungos įstatymo projektą sąlygojo tai, kad buvo užtikrinta arba, kitaip sakant, pažadėta parama šio įstatymo ne tik pateikimui, bet ir priėmimui.

Aišku, dėl konkrečių balsų ir duotų pažadų išpildymo, mes apie tai kalbėti, tikriausiai, galėsime tik tuomet, kai pamatysime tuos skaičius Seimo švieslentėje. Bet šioje vietoje reikia labai aiškiai įvardyti, kad nėra užtikrinta konstitucinė dauguma šiam įstatymo projektui. Mes nekalbame apie 90 ar 80 balsų. Mes kalbame apie trapią daugumą“, – interviu 15min anksčiau pasakojo T.V.Raskevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius