Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11

Dėl 100 eurų kompensacijos praleistų dienų privačiuose darželiuose skaičiuoti nereikės

Vilniaus savivaldybė suskubo taisyti savo klaidas ir tarybai teikiamas naujas sprendimas dėl 100 eurų kompensacijos, jei vaikai lanko privatų darželį. Tėvai patyrė šoką sužinoję, kad kompensacijas gaus tik už 11 mėnesių ir tik už tas dienas, kai jų vaikas ateis į darželį. Dabar ketinama kompensacijų neskirti tais atvejais, jei vaiko darželyje nebus ilgiau nei mėnesį be pateisinamos priežasties.
Vaikų darželis
Vaikų darželis / Sauliaus Žiūros nuotr.

Vienas iš tų sprendimų, apie kuriuos dabartinės kadencijos Vilniaus valdžia kalba nuo pat atėjimo į valdžią, yra 100 eurų kompensacija visiems tėvams, kurių atžalos nepateko į valstybinius darželius ir lanko privačius. Tačiau paskutinis sprendimas nuskambėjo lyg antausis tėvams – tik prieš pat Naujuosius jie sužinojo, kad nuo sausio gaus kompensaciją tik už tas dienas, kuriomis vaikas lankė darželį, už kitas teks mokėti iš savo kišenės.

Kilus skandalui Vilniaus vadovai puolė teisintis, kad sprendimas bus pataisytas.

Pagal naująjį siūlymą privačius darželius lankančių vaikų tėvams bus kompensuojama už 11 mėnesių ir nebereikės nei tėvams, nei darželių administracijoms skaičiuoti dienų, kada vaikų darželyje nebuvo. Kompensacija nepriklausys tik tuo atveju, jeigu vaiko ugdymo įstaigoje nebus be pateisinamos priežasties ilgiau nei mėnesį.

Meras Remigijus Šimašius pripažįsta, kad interpretacijos ir chaosas, kilę dėl sprendimo, yra išties nepriimtini, o taip nutikę dėl skubotai priimtų sprendimų.

Pagal naująjį sprendimą, nevalstybinių ikimokyklinio ugdymo įstaigų atstovai iki einamojo mėnesio 5 dienos savivaldybę privalės informuoti apie patikslintą įstaigą lankančių vaikų skaičių. Kompensacija nepriklausys tuo atveju, jeigu vaikas nelanko įstaigos mėnesį ne dėl ligos. Lėšų naudojimo sutartis teks sudarinėti vieną kartą – nuo rugsėjo 1 d. iki liepos 31 d.

Paklaustas, ar savivaldybė stebi, kaip keičiasi įkainiai privačiuose darželiuose, meras patvirtino. Esą kainos juose auga – paslaugų brangimas tikrai matomas.

Sprendimas turėtų įsigalioti nuo rugsėjo.

Gruodžio 7 dieną Vilniaus miesto savivaldybės priimtame sprendime buvo rašoma, kad savivaldybė kompensuoja iki 100 eurų sumą, proporcingą faktiškai lankytų dienų skaičiui. Pagal naują tvarką privatūs darželiai iki kito mėnesio 5 dienos savivaldybei turi pateikti ataskaitą, kurioje nurodomas kiekvieno vaiko faktiškai lankytų dienų skaičius.

Taip pat kompensaciją gaus namuose vaikus auginantys ar pagal verslo liudijimą dirbančias aukles samdantys tėvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius