Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 19

Dėl atostogų ankstinimo mokiniams Klaipėdoje – skirtingos nuomonės

Klaipėdos mieste, kur užsikrėtimo COVID-19 rodiklis šalyje didžiausias, per savaitę atliekama daugiau nei 11 tūkstančių testų moksleiviams. Šią savaitę stebimas nedidelis nustatomų teigiamų atvejų mažėjimas, todėl nuomonės, ar reikėtų ankstinti mokiniams rudens atostogas, išsiskiria.
Mokykla
Mokykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį Klaipėdos miesto savivaldybėje nuotoliniu būdu posėdžiavo Sveikatos ir socialinių reikalų komitetas. Posėdžio metu savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė pristatė koronaviruso situaciją uostamiestyje.

Klaipėda jau kurį laiką yra tarp savivaldybių, kur fiksuojamas didžiausias sergamumas COVID-19. Jau kelias dienas iš eilės naujų atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų viršija 2000.

Šiuo metu su diagnoze „koronavirusas” gyvena 2714 žmonių. Paskiepyta daugiau nei 54 proc. klaipėdiečių, iš viso imunizuotų yra 64,4 proc. visuomenės.

Pedagogai norėtų pauzės

Kaip pristatė A.Dirgėlienė, net ir savivaldybės įstaigose, imunizuotų asmenų dalis yra mažesnė nei šalies vidurkis.

Ir toliau planuojama tęsti vakcinavimo kompaniją. „Atvėsus orams bus skiepijama viduje. Dabar svarstoma, kaip tai reikėtų organizuoti“, – aiškino valdininkė.

Stebima, kad vis daugiau tėvų sutinka, kad jų atžalos mokyklose būtų testuojamos. Per savaitę Klaipėdos ugdymo įstaigose atliekama daugiau nei 11 tūkst. greitųjų COVID-19 testų. Nors nuo rugsėjo buvo stebimas gana didelis gaunamas teigiamų atsakymų didėjimas, spalį jau matoma, kad mokinių, užsikrėtusių koronavirusu, kiek mažėja.

Klaipėdos miesto sav. nuotr./Klaipėdos mokyklose greitaisiais testais nustatomų COVID-19 atvejų mažėja.
Klaipėdos miesto sav. nuotr./Klaipėdos mokyklose greitaisiais testais nustatomų COVID-19 atvejų mažėja.

Štai praėjusią savaitę gauti 123 teigiami atsakymai. Dar prieš savaitę greitaisiais testais infekcija buvo nustatyta 133 vaikams.

Dalis jų išsyk izoliavosi, kiti atliko PGR testus. Nedidelei daliai mokinių po PGR testo COVID-19 diagnozė buvo atmesta.

15-oje Klaipėdos darželių buvo tiriami paviršiai, penkiuose jų rasta viruso pėdsakų. Skaičiuojama, kad 37 Klaipėdos darželinukai yra užsikrėtę koronavirusu.

„Gauname informacijos, kad vis daugiau tėvų sutinka, kad jų vaikai būtų testuojami. Iš tiesų tą padidėjimą mokyklose ir buvo galima sieti su tuo, kad ženkliai išaugo testavimo apimtys. Kiek šiuo metu tenka bendrauti su pedagogais, tai, jų nuomone, paankstinti mokinių atostogas būtų protinga. Jau reikėtų pauzės“, – kalbėjo A.Dirgėlienė.

COVID-19 nustatytas 37 Klaipėdos darželinukams

Pauzės, anot jos, pedagogai norėtų ir matydami, kad serga ir kolegos, kuriuos tenka pavaduoti.

Mano, kad situacija valdoma

Tuo tarpu Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė, analizuodama testavimo apimtis ir gaunamus duomenis, mano, kad galima apsieiti ir be atostogų ankstinimo.

SAM nuotr./Kai klasės mokiniai nesitiria profilaktiškai
SAM nuotr./Kai klasės mokiniai nesitiria profilaktiškai

Šiuo metu apie 200 klasių Klaipėdoje dėl galimo kontakto yra testuojama kas 2 dienas, 350 vaikų izoliavosi, nes nenorėjo testuotis.
Kol kas nėra pagrindo uždaryti nė vienos mokyklos: klasėse užsikrėtimai fiksuojami, tačiau pavieniai.

„Testavimas yra reikšmingas įrankis pandemijai valdyti. Kuo intensyviau testuoja, tuo menkiau nukenčia klasės, jų mokymosi procesas“, – aiškino J.Grubliauskienė.

Anot jos, kol situacija valdoma, pagrindo ankstinti mokinių atostogas nėra. „Leiskime vaikams normaliai dirbti. Tas blaškymasis nėra gerai jiems“, – teigė specialistė. Anot J.Grubliauskienės, ir tėvai, vertindami nuotolinio mokymosi grėsmę, vis dažniau persigalvoja ir sutinka su vaiko testavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius