Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 24

Dėl baudų prieš medžių kirtimą protestavusiems kauniečiams spręs teismas

Trijų kauniečių, pirmadienį protestavusių prieš medžių kirtimą Kaune, administracinių pažeidimų bylą nagrinės teismas, jiems gresia baudos.
Protestuotojus Kaune išvaikė policija
Protestuotojus Kaune išvaikė policija

„Apylinkės teismas spręs – tiksli data dar nėra numatyta, bet greičiausiai rugsėjo pradžioje, kokios tos piniginės nuobaudos“, – BNS sakė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Prieš medžių kirtimą A.Smetonos alėjoje protestavę advokatas Saulius Dambrauskas ir dailininkai Auksė Petrulienė bei Vytenis Jakas į policijos komisariatą pristatyti pirmadienį.

„Kauno medžių kirtimui - STOP“ grupės nuotr./Sulaikyti trys protestuotojai prieš medžių kirtimą Kaune
„Kauno medžių kirtimui - STOP“ grupės nuotr./Sulaikyti trys protestuotojai prieš medžių kirtimą Kaune

S.Dambrauskui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už susirinkimų organizavimo tvarkos pažeidimą. Taip pat jam ir kitiems dviem protesto dalyviams surašyti protokolai už teisėtų pareigūno reikalavimų nevykdymą.

Už susirinkimų organizavimo tvarkos pažeidimą numatoma bauda nuo 140 iki 600 eurų, o už pareigūno reikalavimų nevykdymą asmenims gresia bauda nuo 30 iki 140 eurų.

Sprendimas pasitelkti policiją protestams dėl medžių malšinti Kaune sulaukė kritikos: protestuodamas prieš tokius veiksmus kompozitorius Giedrius Kuprevičius paskelbė nebendradarbiausiantis su savivaldybe, o ketvirtadienį sprendimą kritikavo ir premjeras Saulius Skvernelis, teigiantis, jog tokios problemos mieste turėtų būti sprendžiamos dialogu, o ne policijos pagalba.

Ištirti pareigūnų veiksmus prašo ir Lietuvos advokatūra, prašanti nustatyti, kokiu pagrindu ir tikslu policijos pareigūnai atvyko į įvykio vietą, kaip jie įsitikino medžių kirtimo teisėtumu ir įvertino teisėto bei gintino intereso buvimą, ar buvo užtikrintos įvykyje dalyvavusių piliečių teisės, ar pareigūnų veiksmai atitiko teisės aktuose nustatytus reikalavimus, pagrindus bei sąlygas.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Kauniečiai protestavo prieš medžių pjovimą mieste
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./Kauniečiai protestavo prieš medžių pjovimą mieste

A.Smetonos alėjoje buvo baigiami šalinti paskutiniai penki ten likę medžiai. Savivaldybės atstovų teigimu, šių medžių šaknys yra pažeistos, o jie – pavojingi ir anksčiau vos neužkrito ant darbininkų.

Savivaldybės duomenimis, Kaune per kelis mėnesius iškirsti 589 medžiai. Daugiausia – 227 – jų iškirsta Vytauto prospekte, A.Smetonos alėjoje – 217. Dar keliasdešimt medžių iškirsta Zanavykų ir Miško gatvėse.

Savivaldybė teigia, kad kertami medžiai yra seni ir ligoti, jų nenukirtus neįmanoma sutvarkyti gatvių ir šaligatvių. Prieš šiuos kirtimus protestuojantys miestiečiai mano, kad kirtimo darbai vykdomi pažeidžiant įstatymus, ir reikalauja juos stabdyti, kol jų skundus dėl šių darbų išnagrinės įvairios institucijos.

Miesto valdžia žada atsodinti dar daugiau medžių, nei kad jų iškirto.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Pavojingi, avarinės būklės medžiai A. Smetonos alėjoje Kaune
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Pavojingi, avarinės būklės medžiai A. Smetonos alėjoje Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius