Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 08 /13:39

Dėl koronaviruso tirs 19 Kalvarijos ligoninės pacientų ir 11 medikų, užkratą atvežė slaugytoja

Iš ligoninės į ligoninę. Šitokiu keliu, atrodo, Lietuvoje plinta koronavirusas, nes medikai Lietuvoje dirba ne viename darbe. COVID-19 nustačius vienai Marijampolės ligoninės medikei sunerimo ir Kalvarijos ligoninės gydytojai bei pacientai, nes užsikrėtusioji dirbo ir čia. Dabar sprendžiama, ką ir kaip tirti, keli medikai jau saviizoliacijoje.
Medikai apžiūri ir išveža sergantį žmogų
Medikai apžiūri ir išveža sergantį žmogų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Marijampolės ligoninėje, antradienio duomenimis, COVID-19 nustatytas 7 ligoninės pacientams, vienas rizikos grupei priklausęs asmuo pirmadienį mirė. Taip pat COVID-19 nustatytas ir 11 ligoninės darbuotojų.

Viena iš užsikrėtusių medikių dirbo ir Kalvarijos ligoninėje, todėl baiminamasi, kad virusas galėjo keliauti iš ligoninės į ligoninę.

„Medikė, kuriai buvo patvirtintas COVID-19 Marijampolės ligoninėje, taip pat lankėsi ir dirbo Kalvarijos savivaldybės ligoninėje, bei pirminės sveikatos priežiūros centre ir ten kontaktavo su ligoninės medikais, personalo darbuotojais bei pacientais. Todėl užsikrėtusių gali būti ir čia, kiekvienas dirbantis ir kontaktą turėjęs gali būti potencialus viruso nešiotojas. Tačiau ligoninės darbuotojams ir personalui nėra planuojama atlikti COVID-19 testo.

Medikai eina į darbą bijodami, kad virusu gali užkrėsti ir artimuosius. Galimas dar vienas židinys ligoninėje ir Kalvarijos savivaldybėje. Medikai jaučiasi nesaugiai dėl susidariusios situacijos“, – 15min anonimiškai pranešė vienas iš Kalvarijos ligoninės medikų.

Papildyta 13.40 val: Kalvarijos savivaldybės administracijos direktorius Valdas Aleknavičius 15min nurodė, kad medikė tikrai nedirbo pirminės sveikatos priežiūros centre.

Kalvarijos ligoninės direktorė Kristina Škarnulienė trečiadienį pripažino, kad nerimo daug, nes išties COVID-19 nustatytas Kalvarijos ligoninės bendrosios praktikos slaugytojai, dirbusiai ir Marijampolės ligoninėje.

„Aš neturiu daugiau ką pakomentuoti. Reiktų kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą, jie nustatinėja kontaktus“, – aiškino direktorė.

Ji tikino, kad ligoninė žino, kurie medikai dirbo kartu su susirgusia slaugytoja, jie saviizoliavosi, o informacija perduota NVSC.

„Kiek žmonių galėjo turėti kontaktą, dabar negaliu pasakyti“, – kalbėjo K.Škarnulienė.

Visgi ji tikino, kad darbo apimtys Kalvarijos ligoninėje nedidelės, tėra vienas skyrius, jo uždaryti nė nebūtų įmanoma, nes pacientus vis tiek teks keturiolika dienų stebėti, tirti.

„Mes net užsidaryti negalime, – teigė direktorė. – Pacientai visi bus tiriami“.

Kalvarijos savivaldybės administracijos direktorius Valdas Aleknavičius nurodė, kad trečiadienį jau gautos terpės ir bus paimti 19 pacientų bei 11 medikų mėginiai.

Pasak ligoninės direktorės, nerimą dėl koronaviruso šiuo metu patiria visi šalies medikai, be išimties.

„Kiekvienas medicinos darbuotojas šiandien jaučia nerimą, kurioj įstaigoje bedirbtų – ar Kalvarijoj, ar Marijampolėj, ar Kauno klinikose. Iš tikrųjų. Tie patys darbuotojai migruoja regionuose iš vienos įstaigos į kitą. Tikrai tas nerimas yra. Nenoriu piktai atsakyti, bet visi labai glaudžiai susiję. Vienas dirba Kalvarijoje, taip pat Vilkaviškyje ir Marijampolėje, ir taip toliau. Tiek seselė, tiek gydytojas“, – kalbėjo K.Škarnulienė.

NVSC trečiadienio duomenimis, Lietuvoje COVID-19 nustatytas 135 medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius