Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 27 /16:24

Dėl Lietuvos pašto apmokėtų J.Narkevičiaus pietų VTEK pavedė aiškintis Seimo komisijai

Informaciją dėl Lietuvos pašto 2018-aisiais galbūt apmokėtų susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus pietų Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pavedė aiškintis Seimo etikos sargams.
Euro įvedimu užsiėmęs Lietuvos paštas nepristato nei laiškų, nei siuntų
Lietuvos paštas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė, komisija trečiadienį įvertino žiniasklaidos informaciją, jog 2018-ųjų kovą tuomet dar ministru nebuvusio parlamentaro J.Narkevičiaus ir jo dukros pietus apmokėjo Lietuvos paštas.

„Interesų derinimo įstatymas draudžia vienerius metus draudžia spręsti klausimus dėl to asmens, iš kurio gauta dovana. Bet kadangi komisija nėra įgaliota nagrinėti Seimo narių galimų interesų konfliktų, šią situaciją vertinti komisija perdavė Seimo etikos ir procedūrų komisijai“, – BNS sakė E.Ivanauskaitė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jaroslavas Narkevičius

„Lietuvos pašto“ Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė BNS sakė, kad nuo 2018 metų įmonė nėra apmokėjusi pietų jokiam kitam Seimo nariui.

Pasak jos, bendrovė sumokėjo už J.Narkevičiaus pietus viename pašto ženklą skirtame aptarti susitikime. Įmonė teigia tame renginyje sumokėjusi ir už kitų dalyvių maistą.

„Mokėta ne tik už tuometinį Lietuvos Respublikos Seimo narį, bet ir už kitus svečius – „Poczta Polska“ („Lenkijos pašto“) atstovus, Trakų bažnyčios kleboną, tuometinę Trakų rajono administracijos direktoriaus pavaduotoją. Todėl labai svarbu pabrėžti, kad tai buvo dalykiniai pietūs“, – sakė V.Budrienė.

E.Ivanauskaitė priminė, kad VTEK praėjusią savaitę pradėjo tyrimą dėl J.Narkevičiaus, kaip susisiekimo ministro, elgesio aiškinantis informaciją, jog jo pietus komandiruotėse Minske ir Dubajuje apmokėjo ministerijos valdomos valstybės įmonės – Lietuvos automobilių kelių direkcija, „Lietuvos geležinkeliai“ ir valstybinis Klaipėdos jūrų uostas. Pats J.Narkevičius teigia gražinęs pinigus ministerijos valdomoms valstybės įmonėms ir pavedęs peržiūrėti ministerijos reprezentacinių išlaidų tvarką.

E.Ivanauskaitė taip pat sako, kad komisija dar aiškinsis ir naujausią žiniasklaidoje skelbiamą informaciją apie tai, kad ministras galbūt nėra deklaravęs šeimos vystomo butų nuomos verslo Vilniuje.

„Komisija prašys kitų institucijų papildomos informacijos ir tą klausimą išsamiau nagrinės kitame posėdyje. Komisija nori išsiaškinti aplinkybes, ar nuo 2016-ųjų J.Narkevičius vertėsi individualia veikla ir ar turėjo pareigą deklaruoti tą informaciją“, – sakė VTEK atstovė.

J.Narkevičius yra gavęs butą Seimo viešbutyje – jie įprastai skiriami parlamentarams, neturintiems gyvenamosios vietos Vilniuje. Taip pat skelbia, kad J.Narkevičiui suteiktame bute Seimo viešbutyje nakvoja jo dukra Karolina Narkevič.

Pastaruoju metu didelio dėmesio taip pat sulaukė ministro sprendimas atleisti Lietuvos pašto valdybą ir skirti lėšų jo rinkimų apygardos keliams.

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį teigė, jog artimiausiu metu priims sprendimus dėl J.Narkevičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius