Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 01

Dėl Michailo Golovatovo istorijos pasitikėjimas Austrija prarastas – sako buvęs austrų vicekancleris

Po įtariamojo Sausio 13-osios byloje Michailo Golovatovo paleidimo tarptautinėje erdvėje Austrija yra nušviečiama „baisiai“ ir yra praradusi partnerių pasitikėjimą, sako buvęs Austrijos valdančiosios Liaudies partijos lyderis ir vicekancleris Erhardas Busekas.
Michailas Golovatovas
Michailas Golovatovas / flgm.ru nuotr.

„Mes praradome pasitikėjimą“, – interviu Austrijos laikraščiui „Kurier“ sakė E.Busekas, Liaudies partijai vadovavęs ir vicekanclerio pareigas ėjęs 1991–1995 metais.

Jis taip pat teigė, kad sprendimus šioje istorijoje priėmę austrų Vyriausybės atstovai turėtų prisiimti politinę atsakomybę ir atsistatydinti.

„Mes negalime trimituoti, kad esame už žmogaus teises, reikalauti tarptautinio teisingumo sistemos ir tuo pačiu metu taip elgtis. Austrijai turėtų būti patarta patylėti teisingumo klausimu artimiausioje ateityje“, – dėstė jis.

Įtariamasis Sausio 13-osios byloje Rusijos pilietis M.Golovatovas pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį liepos 14-ąją buvo sulaikytas Vienos oro uoste, bet nepraėjus nė parai paleistas. M.Golovatovas Lietuvoje įtariamas nusikaltimais žmoniškumui.

Tai sukėlė didelį Lietuvos nepasitenkinimą. Kai kurie politikai Lietuvoje ir Austrijoje teigia, kad tokią sulaikymo baigtį lėmė Rusijos spaudimas.

Oficialūs Austrijos pareigūnai tvirtina, kad jų šalis šiuo atveju laikėsi savo įstatymų, tačiau Lietuva pabrėžė, jog Austrija turėjo atsižvelgti ir į ES teisę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius