Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2023 09 04

Dėl pagrobto vaiko susirašinėjama su Rusijos institucijomis, laukiama jų įvertinimo

Dėl pagrobto vaiko vyksta susirašinėjimas su Rusijos institucijomis, laukiama jų situacijos įvertinimo, pirmadienį BNS informavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.
Algirdas Švanys
Algirdas Švanys / VSAT ir soc. tinklų nuotr.

„Susirašinėjimas su Rusijos institucijomis vyksta, esame gavę patvirtinimą, kad yra žinoma, kur šiuo metu yra vaikas su tėvu, lankosi socialinės tarnybos. Laukiame, kol Rusijos už vaiko teisių apsaugą atsakingos institucijos pilnai įvertins situaciją“, – komentare BNS nurodė tarnybos vadovė Ilma Skuodienė.

Rugpjūčio 27 dieną vyras su dukra valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią Skirvytės upę ir taip kirto Lietuvos – Rusijos valstybinę sieną. Turimais duomenimis tėvas su devynių mėnesių mergaite šiuo metu yra Rusijos teritorijoje.

Teisėsauga dėl vaiko pagrobimo ir neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Penktadienį Kretingos teismas pagrobtos ir į Rusiją išvežtos mažametės tėvui paskyrė suėmimą. Anot prokuratūros, klausimas dėl suėmimo termino bus sprendžiamas asmens sulaikymo atveju.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad, tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas perėjo Lietuvos valstybės sieną, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius