-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 03 20

Dėl piktnaudžiavimo nuteistas Petras Gražulis skundžia nuosprendį

Už piktnaudžiavimą nuteistas Seimo narys, Tautos ir teisingumo sąjungos pirmininkas Petras Gražulis nusprendė apskųsti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jo advokatas Rolandas Tilindis BNS sakė, kad kitą savaitę bus paduotas skundas Apeliaciniam teismui, juo bus prašoma panaikinti pirmosios instancijos teismo nuosprendį.

„Prašome teisybės – kad mano ginamasis būtų išteisintas. P.Gražulis turi teisę nesutikti su nuosprendžiu, ta teise ir naudosis“, – BNS sakė R.Tilindis.

Kovo 3 dieną Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį 63-ejų politiką pripažino kaltu byloje, kurioje 2015-2017 metais jis kaltintas veikęs Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišęsis į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios šaldytą maistą gaminančios bendrovės „Judex“ siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą.

„Aš neskaičiau viso nuosprendžio, tik tai, kaip nubaustas, nežinau, man neįdomi ta byla. Advokatas skaitė ir paaiškino, kad ta mašina, kur manė, kad nemokėjau už nuomą, pripažino, kad mokėjau, nes visi pavedimai, viskas yra. Nors tris kartus esu grąžinęs už bilietus, už kurą, ir nors Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba rašo, kad P.Pachomovaitės paimti pinigai grąžinti į kasą, vis tiek teismas sako, kad aš negrąžinęs“, – BNS sakė P.Gražulis.

Jis visada tvirtino, kad visos iš „Judex“ per tuometinę savo padėjėją ir gyvenimo draugę Patriciją Pachomovaitę, dirbusią ir bendrovės komercijos direktore, gautos lėšos grąžintos įmonei.

Parlamentaras sakė, kad jam nebūtų sunku sumokėti teismo nuosprendžiu skirtą 15 tūkst. eurų baudą – pinigų atnešė giminaičiai, bendraminčiai.

P.Gražulis taip pat tvirtino, jog Apeliaciniam teismui palikus galioti nuosprendį, atsistatydintų iš Seimo ir vėl kandidatuotų Gargždų vienmandatėje apygardoje, kur ir buvo renkamas.

„Man žmonių teismas svarbesnis“, – kalbėjo parlamentaras.

P.Gražulis bylinėjasi ir dėl policijos sprendimo metams atimti jam vairuotojo pažymėjimą ir skirti baudą, jis toliau skundžia policijos nutarimą.

Pareigūnai politiką nubaudė už tai, kad pernai vasarą autostradoje susidarius spūsčiai jis kirto ištisinę eismo juostą, viršijo greitį ir važiavo kelkraščiu. Jam skirta 225 eurų piniginė bauda ir atimta teisė vairuoti vienerius metus, tačiau politikas tokį nutarimą apskundė.

Per posėdį apklausti pareigūnai nurodė, kad P.Gražulio iškelta versija, jog pažeidimus jis padarė prispirtas atlikti gamtinius reikalus, neturi pagrindo ir yra gynybinė. Policija nurodė bent kelias vietas, kuriose politikas pakeliui galėjo stabtelti.

P.Gražulis teigia, kad nevairuojant jam būtų sudėtinga nuvykti į Gargždus pas savo rinkėjus.

Policijos atstovai teismą informavo, jog pastaraisiais metais P. Gražulis administracinėmis nuobaudomis baustas 38 kartus, iš jų 30 kartų už greičio viršijimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius