Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 21

Dėl smarkaus lietaus Vilniuje kai kurios gatvės buvo neišvažiuojamos

Trečiadienio rytą Vilnių skalavo liūtis, dėl kurios teko riboti eismą T.Narbuto ir Geležinio Vilko gatvėse.
Liūtis Vilniuje
T.Narbuto gatvė / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Pasak „Grindos“ atstovo Egidijaus Steponavičiaus, užfiksuota, jog lietus prasidėjo maždaug 10.20 val. Po gero pusvalandžio T.Narbuto gatvės žemumoje pradėjo kauptis vanduo, dėl kurio teko uždaryti eismą.

„Uždarėme eismą, kad niekas neįvažiuotų į tas balas ir nekiltų pavojus saugumui. Eismas buvo 10 min. nukreipiamas per Stirnų ir Sėlių gatves“, – teigė jis.

Kaip tik šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybė vykdo T.Narbuto-Saltoniškių gatvių lietaus nuotekų surinkimo ir valymo sistemos rekonstrukciją. Tikimasi, kad po jos per liūtis ši atkarpa nebekels problemų.

Kitas probleminis taškas buvo Geležinio Vilko gatvėje, po Tūkstantmečio žiedu, kur taip pat sueina iš kelių vietų vandens srautai. Ten taip pat buvo ribojamas eismas.

„Kadangi pajėgumų nepakako, teko kuriam laikui riboti eismą ties Tūkstantmečio žiedu, bet iš esmės viskas buvo sutvarkyta labai gerai ir visuomeninis transportas mums pranešė, kad prastovų neturėjo, autobusai visą laiką pravažiavo“, – teigia E.Steponavičius.

Pasak jo, liūtis yra viena, tačiau yra ir šalutiniai efektai, kai nuo stačių šlaitų gausiai bėgant vandeniui ant gatvės sunešama nemažai smėlio ir purvo sąnašų.

„Viena tokia vieta buvo Geležinio Vilko gatvėje prieš tunelį, artėjant nuo Vingio parko. Ten dabar pasiųsta šlavimo technika, taigi tiek su liūtim, tiek su šalutiniais efektais – susitvarkyta“, – nurodė E.Steponavičius.

Pasak jo, pirminiais duomenimis, per pusantros valandos Vilniuje iškrito per 15 milimetrų kritulių.

Didesnių eismo sutrikimų išvengta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius