Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 08

Dėl valdžios kaitos Lietuvoje Tibeto vyriausybės tremtyje vadovas Lobsangas Sangay atidėjo vizitą į Baltijos šalis

Lietuvoje norintis apsilankyti Tibeto vyriausybės tremtyje vadovas Lobsangas Sangay kol kas atidėjo kelionę į tris Baltijos šalis, BNS sakė Seimo Tibeto rėmimo grupės pirmininkė Dalia Kuodytė.
Lobsangas Sangay
Lobsangas Sangay / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kol kas atidėjo vizitą į visas tris Baltijos šalis“, – BNS ketvirtadienį sakė D.Kuodytė.

To priežastis – vadinamasis tarpuvaldis Lietuvoje, kai išrinktas, bet darbo dar nepradėjęs naujasis Seimas, o Konstitucinis Teismas svarsto, ar per rinkimus nebuvo padaryti šiurkštūs įstatymo pažeidimai.

„Matyt, kad (atidėjo – BNS) dėl šitos mūsų situacijos, nes mes informavome, kad šiuo laikotarpiu būtų labai sudėtinga jau dabar suplanuoti susitikimus ir juos informuoti“, – BNS sakė ji.

Seimo narės teigimu, lapkričio pabaigoje čia apsilankyti planavusio L.Sangay vizitas nukeliamas galbūt keliems mėnesiams.

„Kadangi, matyt, derins ir latviai, ir estai, reiks derinti ir pas mus patį palankiausią laiką, kadangi pas mus ir rinkimai, ir šitie nesusipratimai. (...) Kol kas nežinau, ar tai bus sausį, ar vasarį“, – teigė D.Kuodytė.

Pasak Seimo Tibeto rėmimo grupės pirmininkės, L.Sangay Baltijos šalis aplankyti nori savo iniciatyva, tačiau nėra išreiškęs pageidavimų, su kuriais šalies pareigūnais norėtų susitikti.

„Kol kas jokių pageidavimų, tiesiog jie klausė, ką mes galėtume pasiūlyti, suorganizuoti, bet kol kas labai sudėtinga čia ką nors suorganizuoti. Manau, kad tas atidėjimas yra naudingas“, – kalbėjo parlamentarė.

Harvardo universiteto absolventas L.Sangay Tibeto vyriausybės tremtyje vadovu buvo išrinktas pernai. Jis šias politines pareigas perėmė iš Dalai Lamos, kuris liko tibetiečių dvasiniu lyderiu.

Lietuva Himalajų kalnuose esantį Tibeto regioną laiko Kinijos dalimi, tačiau kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis pasisako už taikų Kinijos valdžios ir tibetiečių dvasinio lyderio Dalai Lamos bei jo atstovų santykių sureguliavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius