TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
2019 03 05 /18:07

Be elektros – 1,6 tūkst. ESO klientų

Dėl sustiprėjusio vėjo be elektros visoje Lietuvoje 18 val. buvo apie 1,6 tūkst. klientų, fiksuojami pavieniai klientai visoje Lietuvoje. Rimstant vėjui, mažėja ir fiksuojamų gedimų skaičius, kurie tikriausiai pasieks minimalias reikšmes, jau visai netrukus.
Elektros lemputė
Elektra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo vidurnakčio iki 18:00 val. iš viso be elektros buvo apie 28 tūkst. ESO klientų. Dalis be elektros buvo trumpą laiką, nes buvo operatyviai atkurtas elektros tiekimas, kita dalis klientų galbūt net nepajuto, nes buvo tik sekundinis elektros energijos pertrūkis, tačiau jie įtraukiami į bendrąją statistiką.

Elektros tiekimo sutrikimų per visą šią dieną buvo visoje Lietuvoje. Elektros dingimus lemia sustiprėjęs vėjas ant elektros oro linijų verčiantis medžių šakas ar medžius, kurie nutraukia elektros oro linijas.

„Dalis be elektros buvo trumpą laiką, nes buvo operatyviai atkurtas elektros tiekimas, kita dalis klientų galbūt net nepajuto, nes buvo tik sekundinis elektros energijos pertrūkis, tačiau jie įtraukiami į bendrąją statistiką“, – pranešė ESO.

Daugiausia elektros tiekimo sutrikimų antradienį buvo Klaipėdos, Šiaulių, Kauno ir Alytaus regionuose. Elektros dingimus lemia sustiprėjęs vėjas ant elektros oro linijų verčiantis medžių šakas ar medžius, kurie nutraukia elektros oro linijas.

Elektros energijos sutrikimus šalina daugiau nei 100 operatyvinių brigadų.

Klaipėdos uosto direkcijos teigimu, uoste laivyba nėra ribojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius