TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 25

Gatvės teritorijoje – privatūs sklypai: kaip pasiekti, kad čia atsirastų asfaltas?

Vilniuje vis dar tebėra gatvių, kuriomis kiekvieną dieną važinėja daugybė automobilių, tačiau jos taip ir nesulaukia asfalto. Viena tokių – Pilaitėje. Apie tai, kad Gilužio gatvę reikia asfaltuoti, kalbama jau ne vieną dešimtmetį. Teritorija aplink ją sparčiai apgyvendinama, bet tai nekeičia pačios gatvės. Įspėjame, sinoptikai šią savaitę žada atodrėkį, tad šioje gatvėje vėl gali formuoti didžiulės balos.
Gilužio g. paskendęs automobilis. 2021 m. gegužė
Gilužio g. paskendęs automobilis. 2021 m. gegužė / Pilaitės gyventojo Vytauto nuotr.

Bijo paskęsti

Gilužio gatvė ne vienam šioje miesto dalyje gyvenančiam vairuotojui galėtų atrodyti tikras išganymas važiuojant į darbus kitose miesto vietose, kai Pilaitės prospektą ir daugelį mažesnių Pilaitės gatvių kausto spūstys.

Aktyviausiai naudojama atkarpa tarp Karaliaučiaus ir Tolminkiemio gatvių. Tačiau jos būklė tokia, kad ne kiekvienas vairuotojas ar vairuotoja ryžtasi taip trumpinti kelią ir išvengti spūsčių.

Lyjant, tirpstant sniegui čia tyvuliuoja tikrų tikriausi „ežerai“, kuriuose yra strigęs jau ne vienas automobilis. O kai sausa, nuo kelio kyla tokie dulkių debesys, kad gėdos nepadarytų ir legendiniam Dakarui.

Pilaitės gyventojo Aleksandro nuotr./Gilužio g. paskendęs automobilis. 2021 m. gegužė
Pilaitės gyventojo Aleksandro nuotr./Gilužio g. paskendęs automobilis. 2021 m. gegužė

Kas turi susitarti?

Pilaitiškiai sako, kad nuolat ir įvairiais būdais mėgina priminti Vilniaus miesto savivaldybei apie šią gatvę ir jos problemas. Dabar tokia proga buvo, kai dar prieš Naujuosius metus pradėtas svarstyti būsimų infrastruktūros projektų planą. Tačiau jau daug metų atsitrenkiama į tą patį atsakymą – kadangi dalis gatvės yra privačiuose sklypuose, viskas sudėtinga.

Iš įtakingų politikų Vilniaus miesto savivaldybėje pilaitiškiai sako net sulaukę „patarimo“ patiems susitarti su sklypų savininkais, kad pastarieji leistų per jų sklypą įrengti asfaltuotą gatvę. Esą tuomet savivaldybė išpirktų tą žemę visuomenėms reikmėms ir problema būtų išspręsta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius