Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 22

Detektyvas dėl COVID-19: savaitę po skiepo kelionę Turkijon teko iškeisti į saviizoliaciją

Netikėto kvietimo skiepytis nuo COVID-19 sulaukusi vilnietė įsivėlė į painią istoriją. Atsigavusi po itin sunkių šalutinių vakcinos poveikių, nusipirko seniai planuotą kelionę į Turkiją, tačiau vietoj lėktuvo atsidūrė saviizoliacijoje. Mat skrydžio išvakarėse pasidariusi testą sužinojo serganti tuo, nuo ko skiepijosi. Ji įsitikinusi, kad teigiamo rezultato sulaukė dėl vakcinos. Medikai atmeta galimybę, jog šie skiepai susargdina, ir perspėja, kad serga net pasiskiepiję žmonės – virusas gali prikibti prieš pat dūrį ar netrukus po jo, kol imunitetas dar nesusiformavęs.
Stambulas ir Bosforas, Turkija
Stambulas ir Bosforas, Turkija / „Shutterstock“ nuotr.

Balandžio 1-osios netikėtumas

Šią istoriją galima pavadinti labai piktu likimo pokštu. Mat prasidėjo ji balandžio 1-ąją. Goda (vardas pakeistas, tikroji moters tapatybė redakcijai žinoma – red. past.) popiet sulaukė skambučio iš Šeškinės poliklinikos su netikėtu kvietimu skiepytis „Vaxzevria“ vakcina. Net gerai pergalvojusi ji neranda nė vienos priežasties, kodėl jau dabar gavo skiepą, – nepriklauso rizikos grupėms nei pagal amžių, nei pagal darbo pobūdį, nekamuoja alergijos, lėtinės ar panašios ligos.

„Jau geriau mano skiepą būtų pasiėmę tie, kuriems reikia“, – dabar galvoja vilnietė, nei laukusi tokio kvietimo, nei apskritai norėjusi ar svarsčiusi skiepytis jau šiuo metu, nes planavo kelionę.

Pašnekovė spėja, jog kam nors paskutinę minutę atsisakius vakcinuotis, kitų kandidatų buvo ieškoma tiesiog pagal pavardę. Skambutis buvo toks netikėtas, kad ji nė nesumojo paklausti, kodėl kviečiama vakcinuotis. Nors dvejojo, daug negalvodama sutiko, bet vakare ėmė ieškoti kiek įmanoma daugiau informacijos.

Laukdama kelionės, labiausiai domėjosi, ar po skiepo pasidarius testą rezultatas gali būti teigiamas. Mat buvo skaičiusi apie panašius atvejus, tik oficialių paaiškinimų nerado.

Internete rasta informacija abejonių nenuslopino. Tad kitą rytą poliklinikoje, prieš pasirašydama reikiamus dokumentus, stengėsi išklausinėti iki smulkmenų, ko tikėtis. Moteris teiravosi, ar nebūtų prasminga dėl viso pikto atidėti skiepijimąsi po kelionės ar bent pasirinkti kitą vakciną, kad nesugriūtų planai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius