Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 24

Devintą dieną gaisre dirbančiam Alytaus merui N.Cesiuliui skauda plaučius, niežti rankas

Alytaus meras Nerijus Cesiulis sako jau matantis pabaigą juodame devintą dieną gesinamo gaisro padangų perdirbimo gamykloje tunelyje. Meras sako nežinantis, ar gandai apie Alytuje masiškai gaištančius paukščius yra tikri, tačiau pripažįsta pats jaučiantis teršalų poveikį – skauda plaučius, niežti odą.

Pastarosiomis dienomis premjeras Saulius Skvernelis, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas sutartinai kartojo, kad priekaištai centrinei valdžiai dėl esą prasto situacijos koordinavimo nepagrįsti.

Pasak jų, situacijos valdymas pagal įstatymą yra savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos, vadovaujamos miesto administracijos direktoriaus, rankose.

Tokią kritiką per menku centrinės valdžios dėmesiu gaisrui skundęsis Alytaus meras N.Cesiulis įvertino trumpai. „Ačiū“, – ištarė jis.

Mero vertinimu, administracijos direktorius Rolandas Juonys puikiai dirba: „Nematau priekaištų, bet gal atsiras priekaištai iš centrinės valdžios. Tai yra gerai“.

N.Cesiulis nurodo, kad netikslu sakyti, jog Alytaus miesto pasirengimo ekstremaliai situacijai planas buvo pasenęs. M.Kanapickas tikino, kad planas yra 2011-ųjų metų, todėl esą ir susidurta su sunkumais ieškant technikos gaisrui gesinti.

„Šių metų liepos mėnesį jis buvo išsiųstas Civilinės saugos departamentui, sutikrintas ir yra galiojantis. Kaip suprantu, jis yra veikiantis. Daug kas vyko pagal planą“, – aiškino N.Cesiulis.

Pasak mero, situacija ketvirtadienį jau nepalyginamai geresnė.

„Danguje beveik nebėra dūmų. Įėjome į patalpą, kur daugiausia buvo dūmų. Praktiškai ją perkasėme. Dar yra viena patalpa, kurioje liko šiek tiek po stogu, bet ten sudėtinga, gali kritimai būti. Pabandysim, kai perkasim patalpą, prieiti prie jos. Tikėtina, kad jau matyti šviesa tunelio gale“, – sakė meras.

VIDEO: Gaisras Alytuje suniokojo pastatą

Jis tikino gaunantis labai daug žinučių apie Alytaus apylinkėse gaištančius paukščius ir gyvūnus, tačiau neturįs laiko tikrinti, ar jos tikros.

Pats meras patvirtino ir pats nebesijaučiantis gerai. „Skauda plaučius, veidą traukia, niežti rankas. Oras čia – ne kalnų“, – humoro jausmo nepraranda miesto vadovas.

VIDEO: Savaitė Alytaus gaisre mero akimis: „Oras čia ne kalnų“

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį.

Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta. Vėjo nešami teršalų debesys yra pavojingi žmonių sveikatai ir gamtai.

Ekstremali situacija paskelbta Alytaus mieste ir Alytaus rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius