Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 06

Didelis koronaviruso protrūkis Antavilių pensionate: serga apie 200 žmonių, kai kurie ir po antrą kartą

Suvaldžiusi pavasarį kilusią pirmąją koronaviruso bangą Antavilių pensionato vadovybė kurį laiką antrosios padarinius stebėjo tik iš šalies. Tačiau džiaugsmas baigėsi su Kūčiomis, kai buvo užfiksuoti nauji susirgimai. Pensionato atstovės Birutės Šarakauskienės teigimu, žiemą virusas „piktesnis“ ir įstaigoje plinta greičiau – naujausiais duomenimis, susirgę jau yra daugiau nei pusė įstaigos gyventojų, 9 mirė. Kai kurie infekcija persirgo antrą kartą.

Prie viso to pridėjus dar beveik 50 dėl infekcijos ar saviizoliacijos dirbti negalinčių specialistų susiklostė padėtis, kurią B.Šarakauskienė vadina „labai labai rimta“.

„Sunku buvo tikėtis, kad iki tokio lygio mūsų situacija pablogės. <...> Iki pat Kūčių neturėjom nė vieno susirgimo ir tuo labai džiaugėmės. Ir galvojom, kad kažkoks čia stebuklas mus saugo. Bet, deja, gruodžio 24 dieną atsirado susirgimai, ir dabar toliau skaičius auga. Kas labai liūdna“, – teigia pensionato direktoriaus pavaduotoja B.Šarakauskienė.

Pasak pašnekovės, po pirmosios koronaviruso bangos įstaiga manė sulauksianti ir antrosios. Aktų salėje įrengė specialią erdvę užsikrėtusiesiems su 24 lovomis. Tačiau kad virusas smogs taip stipriai, nesitikėjo. B.Šarakauskienės teigimu, dabar infekcija atrodo „piktesnė“.

„Gyventojų sveikata pablogėja. Dažniausia pradžia besimptomė, <...> bet staiga pradeda blogėti situacija, prastėja gyvybiniai rodikliai, kraujo spaudimas pakyla. Pastebėjom, kad tas virusas antrosios bangos yra „piktesnis“ ir plitimas žymiai didesnis“, – sako ji.

15min nuotr./Birutė Šarakauskienė
15min nuotr./Birutė Šarakauskienė

„Ne viename skyriuje ta infekcija atsirado tuo laikotarpiu [švenčių] ir dėl to tas plitimas toks didelis“, – prideda pašnekovė.

Be to, anot B.Šarakauskienės, įstaigoje 5 žmonės koronavirusu persirgo antrą kartą. Pasak direktoriaus pavaduotojos, jau aišku, kad virusą į globos namus atnešė darbuotojai.

Galvojom, kad kažkoks čia stebuklas mus saugo.

„Daugumoje atvejų iš šeimų, artimi šeimos nariai sirgo. Kadangi susirgimų šeimose pradžia besimptomė, nežinojo darbuotojai. Paskui tik sužinojo. O mes radome tirdami profilaktiškai – kartą per savaitę“, – teigia B.Šarakauskienė.

Įstaigos duomenimis, šiuo metu iš 283 globotinių infekcija yra užsikrėtę 152, 131 yra izoliuoti, 9 gyventojai mirė. Saviizoliacijoje yra 47 įstaigos darbuotojai. Pavasarį koronavirusu Antavilių pensionate susirgo 30 globotinių, iš jų pasveiko 23, 7 mirė. Užsikrėtusių darbuotojų buvo 17.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius