Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 10 04 /2021 10 08

Surastas dingęs tituluotas šuo – Baltijos šalių čempionas

Rugsėjo 28 dieną Gulbiniškių kaime Jonavos rajone nutrūkęs nuo pavadžio miškuose dingo tituluotas vokiečių aviganių veislės šuo Karatas. Iki šiol vykdoma šio Lietuvos ir Baltijos šalių čempiono paieška, pasitelktas net dronas su termovizoriumi. Šeimininkai – apimti nevilties, jie baiminasi, kad augintinis nebūtų pakliuvęs į nelegalių veisėjų rankas. Už naudingą informaciją siūlomas 1000 eurų atlygis. Kaip vėliau feisbuke pranešė augintinio šeimininkė, Karatas buvo surastas.
Jonavos rajone ieškomas dingęs tituluotas šuo Karatas
Jonavos rajone ieškomas dingęs tituluotas šuo Karatas / Karato šeimininkų nuotr.
Temos: 2 Jonava Šuo

„Padėkite, jei tik galite. Dingo mūsų Lietuvoje ir užsienyje tituluotas sportinis vokiečių aviganis Karatas, kuriam – 3,5 metų. Jis dresuotas ir socializuotas sportinis šuo, turi čipą su informacija apie kilmę ir savininką. Buvo uždėtas juodas medžiaginis antkaklis.

Karato šeimininkų nuotr./Jonavos rajone ieškomas dingęs tituluotas šuo Karatas
Karato šeimininkų nuotr./Jonavos rajone ieškomas dingęs tituluotas šuo Karatas

Kadangi iki dabar nesulaukiame jokios konkrečios informacijos, bijome, kad gali būti laikomas uždarytas, nes Jonavos rajone vyrauja nelegalių šunų daugyklų praktika. Visus įmanomus paieškos būdus jau išbandėme, esame apimti nevilties ir nebežinome, kur kreiptis“, – tokiu laišku į 15min redakciją kreipėsi dingusio augintinio šeimininkė Irina O.

Pasak jos, Karatas, vedžiojant nutrūkęs nuo pavadžio, dingo rugsėjo 28 dieną Gulbiniškių kaimo Jonavos rajone miškuose. Paieškos buvo pradėtos netrukus.

„Dauguma žmonių geranoriškai padeda, bet buvo ir tokių, kurie sakė, šunį pasiliksiantys sau. Bijome, kad nebūtų uždarytas ir slepiamas. Dėl šių priežasčių tikimės sulaukti kuo platesnio atgarsio ir visuomenės pagalbos“, – vylėsi Irina.

Šeimininkai apieškojo visas gyvenvietes 20 km spinduliu, iškabino skelbimus, apžiūrėjo nuošalius namus, keletą kartų keltas net dronas su termovizoriumi. Taip įsitikino, kad šuo nėra įkliuvęs į spąstus miške ar kur neguli sužeistas.

Karato šeimininkų nuotr./Jonavos rajone ieškomas dingęs tituluotas šuo Karatas
Karato šeimininkų nuotr./Jonavos rajone ieškomas dingęs tituluotas šuo Karatas

Apie dingimą rugsėjo 29 dieną pranešta policijai (tyrėja žadėjo informuoti, jei sulauktų pranešimo apie pastebėtą šunį) ir veterinarijos klinikoms. Informacija aktyviai dalintasi feisbuke, reaguota į žmonių pranešimus, tačiau kol kas nė vienas jų nepasitvirtino.

„Pranešimų sulaukiame begalės, kadangi skelbimu plačiai dalinamasi, tačiau nė vienas iš jų nebuvo konkrečiai apie mūsų šunį. Niekas jo nematė“, – nusivylusi teigė Irina, už bet kokią naudingą informaciją apie Karato buvimo vietą ar jo grąžinimą siūlanti 1000 eurų atlygį.

Anot šeimininkės, Karatas yra savo klasės Lietuvos ir Baltijos šalių čempionas, dalyvauja sportinėse varžybose, yra išlaikęs specialius dresūros ir apsaugos egzaminus, suteikiančius teisę dalyvauti parodose darbinėje klasėje. Pastaroji specializuota tarptautinė paroda, kurioje dalyvavo, vyko Niurnberge Vokietijoje.

Karatas – kito tų pačių šeimininkų vokiečių aviganio – Ekstrymo, „sūnus“. Pabėga ir negrįžta šuo pirmą kartą, todėl savininkai ir yra taip išsigandę.

Kaip 15min informavo Kauno apskrities policija, rugsėjo 29 dieną apie 14.46 valandą gautas pranešimas, kad rugsėjo 28 dienos vakare dingo juodai rudas šuo (vilkšunis). Pranešta buvo dėl informacijos, jeigu kas rastų, kad informuotų pranešėją.

Susisiekus su pranešėja, ji paaiškino, kad rugsėjo 28 dienos vakare pabėgo ilgaplaukis aviganių veislės šuo, nusivijo stirną miške. Šuo čipuotas, su antkakliu ant kurio užrašas „Dingo G“.

Dėl šio įvykio tyrimas neatliekamas, kadangi šuo pabėgo pats. Pareigūnai, gavę pranešimą, šuns ieškojo, tačiau nerado.

Kiek vėliau rugsėjo 28 dieną Karato šeimininkė feisbuke pranešė, kad šuo rastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius