Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 30

Diskusija: ar Baltarusija nauja Kaliningrado sritis Lietuvos rytuose, ar vis dar suvereni valstybė

Astravo elektrinės problema kaip tamsus debesis aptemdė Lietuvos ir Baltarusijos santykius. Žinios iš šios šalies Lietuvos žmonių beveik nepasiekia. Kas dar be Astravo elektrinės statybos vyksta istoriškai Lietuvai artimiausios kaimynės žemėje? Apie tai – pokalbis iš ciklo „Lietuviškos Atlantidos paieškos“, kuris įvyks spalio 2 d., 17.30 val., Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.
Andrejus Dynko
Andrejus Dynko / Nuotrauka iš „Facebook“

Šios diskusijos svečias – Andrejus Dynko, žinomas Baltarusijos intelektualas, internetinio portalo „Nasha Niva“ leidėjas, kuris po 2006 m. protestų buvo įkalintas, o už kūrybinę veiklą 2003 m. tapo pirmuoju ne Čekijos piliečiu apdovanotu Hanno R. Ellenbogeno premija (kitais šios premijos laureatais buvo Madeleine Albright, Adamas Michnikas ir kt.).

Su svečiu kalbėsis žinomas Lietuvos politologas, Baltarusijos ekspertas Vytis Jurkonis. Pokalbis vyks lietuvių kalba su sinchroniniu vertimu iš baltarusių kalbos.

Renginio organizuoja Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumas, Martyno Mažvydo biblioteka, lietuvių PEN centras, Leonido Donskio fondas.

„Lietuviškos Atlantidos paieškos: Lietuva regione, regionas Lietuvoje“ – taip skambiai pavadintas naujas pokalbių ciklas, kuriame Vilniuje susitiks kaimyninių šalių kultūros įžymybės. Kaip sako šio ciklo sumanytojas, istorikas prof. Alvydas Nikžentaitis, jokių imperinių sumanymų čia nėra, tik noras rasti tai, kas sieja kaimynus – lietuvius, lenkus, ukrainiečius, baltarusius.

Ciklas startavo liepos 3 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius