Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 12

Druskininkų aplinkosaugininkas įtariamas neteisėtai nukasęs Merkio krantą savo kieme

Neseniai 15min skaitytoja pasidalino vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas ekskavatoriumi rausiamas Merkio upės krantas Senojoje Varėnoje. Paaiškėjo, kad tai – aplinkos apsaugos inspektoriaus valdos. Nors jis tikina, kad darbai nerimti ir nereikalauja jokio leidimo, Aplinkos apsaugos departamentas situacijai išsiaiškinti pradėjo tyrimą.
Varėnė ir Merkys
Varėnė ir Merkys

Teritorija, kurioje atliekami darbai, priklauso Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausiajam specialistui Vytautui Butkevičiui. Taip pat ji patenka į Merkio ichtiologinį draustinį.

Paklaustas, kokie darbai vykdomi Merkio krante, jis 15min atsakė, kad į upę paprasčiausiai pilamas smėlis. Tačiau vietiniai pastebėjo, kad vykdomi darbai atrodo kiek rimčiau, todėl jiems kilo įtarimas dėl darbų leistinumo. Pats aplinkosaugininkas tokius įtarimus neigė.

VIDEO: Merkio upės krante vykdomi darbai

„Ten nėra jokių kasinėjimų. Tiesiog toks plotas, kad nereikia jokių leidimų, nes ten pliažas“, – tikino V.Butkevičius.

Pirmą kartą girdžiu.

Apie vykdomus darbus nieko nežinojo ir pati Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcija, kurioje dirba V.Butkevičius.

„Pirmą kartą girdžiu“, – sakė A.Butkevičiaus tiesioginis vadovas, Druskininkų aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Evaldas Brusokas.

Pradėjo tyrimą

Vilniuje įsikūrusio Aplinkos apsaugos departamento atstovai, sulaukę 15min klausimų dėl vykdomų darbų, nuvyko į nurodytą vietą ir pradėjo tyrimą dėl darbų Merkio upės krante.

Organizacijos „Active Trips“ nuotr./Plaukimas Merkiu
Organizacijos „Active Trips“ nuotr./Plaukimas Merkiu

Susisiekus su V.Butkevičiumi antrą kartą, jau po to, kai buvo pradėtas tyrimas, jis su 15min kalbėti vengė.

Aplinkos ministerijos atstovai patikino, kad Merkio upė prie Senosios Varėnos patenka į Merkio ichtiologinį draustinį. Kiekvienai upei, pasak jų, taip pat nustatoma platesnė ar siauresnė pakrantės apsaugos juosta.

Veiklos apribojimai tokiai teritorijai nustatyti Saugomų teritorijų įstatyme ir Vyriausybės nutarimu patvirtintose Specialiosiose žemės ir miško naudojimo sąlygose.

Aplinkos ministerijos atstovai atkreipė dėmesį, kad teisės aktai numato ir išimčių, kada veikla gali būti leidžiama, tačiau pabrėžė, kad Merkio ichtiologinio draustinio teritorijoje vykdomi darbai turi būti suderinti su Dzūkijos nacionalinio parko direkcija.

„Tvarkant vandens telkinius ne saugomoje teritorijoje darbus reikia derinti su Aplinkos apsaugos agentūra. Atsakymą, ar vaizdo įraše matomi darbai vykdomi teisėtai, pateiks tai išsiaiškinęs Aplinkos apsaugos departamentas“, – rašoma Aplinkos ministerijos atsiųstame atsakyme.

Jokio prašymo iš jo nesame gavę.

15min susisiekus su Dzūkijos nacionalinio parko atstovais, jie patikino, kad V.Butkevičius dėl jokių vykdomų darbų į parko atstovus nesikreipė ir jų leidimo neprašė.

„Jokio prašymo iš jo nesame gavę“, – patvirtino parko atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius