-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 16

Du baudžiamosiose bylose minėti teisėjai tapo advokatais

Du buvę teisėjai – Arvydas Gudas ir Vaiva Savickienė – tapo advokatais. Anksčiau abu dirbdami teisėjais buvo sulaukę kaltinimų.
advokatasKVBFL
Advokatas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Advokatas

„Negali būti pasmerktais visą gyvenimą, teistumas juk vėliau išnyksta“, – BNS sakė Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Leonas Virginijus Papirtis.

A.Gudas ir V.Savickienė gruodžio pradžioje Vilniuje prisiekė teisingumo ministrui Juozui Bernatoniui, skelbia ministerija.

Buvęs Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininkui A.Gudas teistas dėl ryšių su kontrabandininkais. Teismo nuosprendžiu jam tam tikrą laiką atimta teisė dirbti darbą teisminėse, teisėsaugos ir teisėtvarkos institucijose.

V.Savickienė kaltinimų buvo sulaukusi kartu su savo šeimos nariais – Panevėžio apygardos teismo teisėju dirbusiu Rimantu Savicku ir posėdžių sekretore Vilniuje teisme dirbusia dukra. V.Savickienė su dukra buvo visiškai išteisintos. Dėl jų išteisinimo prokuratūra skundo Apeliaciniam teismui nepadavė.

Panevėžio apygardos administracinio teismo teisėją V.Savickienę prezidentė Dalia Grybauskaitė iš teisėjos pareigų kaip pažeminusią teisėjo vardą atleido 2010 metų lapkritį. Šį atleidimą V.Savickienė buvo apskundusi teismui, bet šis nusprendė, kad atleidimas buvo pagrįstas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius